Més de 200 quilos de deixalles recollides en l’acció contra la ‘basuraleza’ a La Serratella

59
PUBLICITAT
  • L’organització acorda repetir la iniciativa en dos punts més del municipi

Les 11 persones participants en el projecte ‘Libera, unidos contra la basuraleza’ van recollir més de 200 quilos de deixalles en La Serratella el passat dissabte. L’èxit de la iniciativa ha motivat que l’organització acorde programar dues noves eixides en altres punts del municipi per a garantir la seua neteja.

L’activitat és responsabilitat de l’ONG SEO/BirdLife, en aliança amb Ecoembes, i està recolzada per l’Ajuntament de La Serratella en la seua lluita contra el canvi climàtic. Les persones participants es van citar a les 9 hores a la plaça Major per al repartiment dels guants i les bosses per tal de separar les deixalles i processar el seu tractament posterior.

Després d’explicar els protocols de seguretat, el grup es va dirigir al barranc situat junt a la piscina per a treballar en parelles en la recollida de les restes. Electrodomèstics abandonats, metalls i fins i tot una bicicleta van ser retirats pels participants, que també van replegar un bon nombre de vidres, llaunes i plàstics.

El volum de les deixalles va confirmar que la feina dels voluntaris va ser d’utilitat, motiu pel qual l’Ajuntament va acordar repetir l’acció en diferents punts del poble dues vegades a l’any de forma continuada. La proposta manté el mateix objectiu: enfrontar-se al canvi climàtic des de l’acció individual.