Entrega de premis a la Lliga Nord
Entrega de premis a la Lliga Nord
Entrega de premis a la Lliga Nord

El VI Circuit Lliga Nord de curses de muntanya impulsat per la Diputació de Castelló ha suposat per als vuit municipis on es desenvolupen les competicions un impacte directe de 217.000 euros, amb la participació de 5.964 esportistes i l’afluència de més de 12.000 visitants a aquestes zones l’interior de la província on tenen lloc les proves. Així ho ha posat de manifest el diputat d’Esports, Luis Martínez, coincidint amb l’acte de lliurament de premis del circuit que tindrà lloc aquesta tarda al Palau Provincial amb l’assistència del diputat provincial i alcalde de Borriol, Ibán Pauner. A aquest impacte directe calia unir l’impacte indirecte que es deriva de la despesa que fan en aquests pobles tots els acompanyants i familiars dels esportistes, i fins i tot els esportistes quan es desplacen a la zona per entrenar, la compra de productes autòctons de la zona…

“Aquest circuit, amb el seu èxit creixent de participació, cada any amb més seguiment i amb millores en el desenvolupament de les proves, és la materialització de l’èxit de la iniciativa del nostre president, Javier Moliner, per dinamitzar l’activitat dels pobles, especialment de l’interior, a través de l’esport. Sense anar més lluny, només l’esport de muntanya suposarà un impacte econòmic superior als 3,6 milions d’euros per a 50 pobles de la província durant aquest any. Quan acabem desembre, haurem impulsat la celebració de 58 competicions en les nostres ‘Muntanyes de Castelló’ entre carreres a peu, triatlons, duatlons i BTT amb prop de 25.000 esportistes i més de 82.000 visitants als municipis de l’interior “, ha explicat el diputat Martínez .

Els municipis on es desenvolupen les carreres d’aquest circuit són: Borriol, Atzeneta, Vall d’Alba, Benassal, la Serra d’En Galceran, Vistabella, Catí i Vilafranca.

A més, el diputat provincial, Ibán Pauner, també posarà èmfasi en la seva intervenció en l’esforç dels clubs organitzadors per “popularitzar aquest esport, i cridar a la participació en cadascuna de les proves. Així, s’han celebrat cinc marxes populars en el cas de Borriol, Atzeneta, Benassal, Vistabella i Catí, que han comptat amb prop de 700 participants, la qual cosa constata l’èxit d’aquest tipus d’iniciatives que permeten a persones no entrenades específicament conèixer més de l’entorn de les poblacions on es desenvolupen les proves “.

-Reconeixement als venedors
L’acte de lliurament de trofeus que ha tingut lloc aquesta tarda a la Sala de Recepcions del Palau Provincial, ha congregat desenes de participants, familiars i aficionats a l’esport de muntanya per retre homenatge als guanyadors.

Cal assenyalar que el gran triomfador de la VI Lliga Nord ha estat Fernando Ruiz, seguit per Albert Ferrer i Ezequiel Cuesta. En la categoria femenina la vencedora ha estat Raquel Martínez, seguida d’Este