Més de 150 mares i pares aprenen primers auxilis en nadons amb Mamare

556
PUBLICITAT

Nota de premsa de Mamare Castelló, Associació de Suport a la Lactància Materna

La ponent va ser Mònica Roca Merchán, infermera i instructora en Reanimació cardiopulmonar neonatal i pediàtrica.L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de l’Hospital General Universitari de Castelló el dijous 9 de març a les 18:00 hores

Entre 150 i 200 pares i mares, majoritàriament acompanyats amb els seus fills i filles, van aprendre a la vesprada de dijous les nocions bàsiques de primers auxilis en nens i lactants. Com actuar després d’un ennuegament, o una parada cardiorespiratòria han estat algunes de les situacions analitzades per la ponent, Mònica Roca Merchán. Roca és infermera i instructora en Reanimació Cardiopulmonar bàsica i avançada neonatal i pediàtrica. En l’actualitat, treballa en la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques de l’Hospital General.

Mamare, associació per al suport a l’alletament a Castelló, va organitzar aquesta xerrada taller amb el títol “Com prevenir i saber actuar davant d’una emergència?” Dijous a les 18:00 hores a la sala d’actes de l’Hospital General de Castelló

L’entrada va ser gratuïta i oberta al públic en general. L’acte va servir de colofó ​​per l’assemblea general anual de Mamare, que es va celebrar prèviament. L’associació va triar aquesta temàtica per a la xerrada perquè detecta un gran interès al respecte entre les persones que participen en les seves activitats.

En repetides ocasions, pares i mares que van a les reunions setmanals de Mamare han preguntat sobre tallers en què poder aprendre les nocions bàsiques de primers auxilis a nadons. Especialment, hi ha un gran interès per com resoldre un eventual ennuegament en l’etapa de la introducció de l’alimentació complementària. Mamare ha suggerit a les diferents administracions la realització de xerrades gratuïtes sobre aquest tema.

-L’assemblea, moment per avaluar la nostra activitat

Durant l’assemblea anual de Mamare, es va nomenar a la sòcia d’honor d’aquest any, Juana Motellón Carrillo, infermera de Pediatria del centre de salut Ferran el Catòlic de Castelló. També es va donar compte de l’activitat de l’associació en 2016. Algunes dades:
Des de la seva creació el maig de 2005 i fins el 31 de Desembre de 2016 s’ha atès un total de 2.204 dones en els nostres grups de lactància -moltes d’elles en més d’una ocasió- que han acudit a la recerca de suport i solucions a les seves dificultats i per compartir la seva lactància.

En aquest any 2016 hem atès un total 256 dones, la majoria d’elles han acudit més d’una vegada als nostres grups de lactància, han acudit 198 noves mares (un nombre lleugerament superior al 2015), i 58 procedien d’altres anys. Sovint vénen acompanyades, habitualment per la parella (70 pares), àvia (13) o una altra persona de la seva confiança (5).

Respecte al motiu d’assistència als nostres grups, el més nombrós és el d’embarassades que acudeixen als grups i tallers de lactància per preparar-se per quan neixi el seu nadó (un 20%). Acudeixen bastants mares amb problemes d’esquerdes i d’adherència del nadó al pit (suposen un 16%). A això s’uneix mantenir la lactància materna després de la incorporació a la feina i la importància de poder compartir la seva experiència amb altres mares.
Els grups de lactància organitzats per Mamare Castelló estan destinats principalment a dones embarassades o que tenen fills que estan alletant, però també a les parelles de les mares i als seus familiars i amics, ja que una lactància feliç és possible gràcies a la col·laboració de tota la societat . La població usuària és principalment de la ciutat de Castelló i d’Almassora, però també d’altres poblacions de la província (Borriol, Vila-real, Borriana, Nules …).
Mamare compta amb un servei d’atenció telefònica per a consultes sobre lactància materna. A través d’aquesta línia les mares contacten directament amb una mare experta en lactància materna (sòcia activa de l’associació Mamare), en un horari d’atenció obert durant tot el dia i que va de dilluns a diumenge, inclosos festius. També disposem de correu electrònic a través del qual ens fan consultes sobre lactància, i de manera similar, vam rebre consultes mitjançant la nostra pàgina de facebook. En 2016, hem atès 217 consultes, la qual cosa indica que som un referent important per a moltes mares.

-Sobre Mamare

MAMARE és una associació sense ànim de lucre que es dedica a promocionar i donar suport a la lactància materna a Castelló. Totes les mares i pares que ho desitgin poden acudir als seus grups de suport, que se celebren tots els dilluns al Centre de Salut de Gran Via de Castelló a les 17.30, i els segons i quarts divendres de cada mes a les 10:00 al Centre de Salut Pius XII d’Almassora. A més, hi ha un telèfon (679050179), i un correu electrònic (mamarecastello@gmail.com) per atenció de consultes sobre lactància materna. Totes aquestes activitats són gratuïtes i estan a disposició de les mares i les seves famílies.