Mediterranean Xtrem, pur espectacle que uneix l’esport amb la natura i el patrimoni

177

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Roberto Bou i Diego Tamayo s’imposen en la primera etapa a Morella amb un temps de 7 hores i 18 minuts. Demà es disputa la segona etapa amb sortida i arribada a Morella

L’espectacle biker ja ha arribat a Morella de mà de la Mediterranean Xtrem. La primera etapa, que ha unit Castelló i la localitat dels Ports, amb un total de 140 quilòmetres i 4100 metres de desnivell, ha estat espectacular i s’ha resolt a la segona part de la cursa. En aquesta, Roberto Bou i Diego Tamayo han donat el cop definitiu i han entrat a Morella en solitari. Tots dos corredors són del mateix equip i han entrat junts, emprat un temps de 7:18:57, el primer, i un segon més, el seu company. D’aquesta manera, Roberto Bou i l’actual campió de la Titan Desert, Diego Tamayo, es col·loquen com a grans favorits per adjudicar-se la III MedXtrem, ja que aquesta primera etapa és la que sol marcar unes majors diferències. El top 10 de la cursa ha tingut més nivell que mai, amb Jesús del Nero, tercer (7:24:02), Xavi Borràs, quart (7:24:12), Josep Betalú, cinquè (7:31:14), l’actual guanyador de la competició, Milton Ramos, sisè (7:31:53), el campió del món, Javier Salamero, setè (7:40:34), i el “Triqui” Beltrán, vuitè (07:43:40). En la categoria femenina s’ha imposat Muriel Bohuet, amb un temps de 10:03:38.

L’etapa sortia a les 6:30 del matí des de Castelló. En la jornada d’avui ha transcorregut per un recorregut nou respecte a l’any passat, travessant d’igual manera gran part de municipis de la província com Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Benafigos, Culla, Benassal, Vilafranca, Castellfort, Cinctorres i Morella. Aproximadament 140 km amb un desnivell acumulat proper als 4.100 mts d’ascensió. L’etapa ha estat més ràpida que en la passada edició en tenir zones més ràpides de pedaleig i menys zones de “porteig”.

Morella, protagonista
Morella és la localitat protagonista de la Mediterranean Xtrem. A l’arribada d’avui, li seguirà demà una increïble etapa amb sortida i final a la localitat dels Ports. Aquesta partirà a les 9 del matí de forma neutralitzada, des de la Plaça dels Estudis al Portal de Sant Mateu, seguint l’itinerari carrer de la Mare de Déu, El Pes, Marquesa Fuente el Sol, costa Sant Joan. Al Portal de Sant Mateu es farà la sortida llançada. Aquesta etapa, de 60 quilòmetres i un desnivell de 1900 metres, passarà algunes de les sendes recuperades mitjançant el projecte Morella Singletracks, de manera que serà un recorregut amb un gran encant paisatgístic. La cursa passarà per l’espectacular entorn del Riu Cervol i pels termes municipals de Morella i Vallibona. L’arribada a meta està prevista a les 12:40 h i es realitzarà per alguns dels carrers principals de la localitat, el que crearà un gran ambient en la localitat.

Diumenge, la cursa partirà cap a Benicàssim, on conclourà la tercera edició d’aquesta Mediterranean Xtrem.

Aposta per la BTT de Morella
Cal recordar que Morella ha fet una aposta decidida pel turisme de BTT. Mitjançant el projecte Morella singletracks, que va néixer fa tres anys, es pretén convertir aquesta zona en un referent per a la pràctica de la BTT. Aquesta iniciativa permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es vol aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. Des d’aquest projecte també s’han recuperat camins antics, que és per on discorrerà la segona etapa de la Mediterranean XTREM.

A més, l’organització de la Morella Enduro Race al juny, que ha passat a formar part de l’Open d’Espanya d’enduro, i la Mediterranean Xtrem contribueixen a promocionar la localitat com a destí BTT i situar-la com un referent en la pràctica d’aquest esport. També cal destacar que les bicicletes seran de nou protagonistes al mes de setembre, ja que la Volta Ciclista a Espanya passarà per la localitat dels Ports, en l’etapa que unirà Alcanyís i Peníscola.