Medalla de la Vila per a la festa de Sant Antoni i premi Explorador Andrés per a Maria Vicente Garcia

1143
Grup de teatre de Sant Antoni de VIlafranca
PUBLICITAT

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Vilafranca / Diadia-

Vilafranca va celebrar dissabte 18 de febrer pel matí un acte cívic per commemorar el 778 aniversari de la Carta Pobla de la localitat, que va ser concedida el 7 de febrer de 1239. L’Ajuntament de Vilafranca va aprovar concedir la Medalla de la Vila a la festa de Sant Antoni. Els encarregats de recollir el premi, en representació de tota la festa, van ser els membres del grup de teatre de la Vida de Sant Antoni. En el seu parlament, Rafa Vicente, conegut pel seu paper en el personatge de “Morondo”, ha demanat a l’Ajuntament que inicie el procés perquè la festa de Sant Antoni de Vilafranca sigue declarda Bé d’Interès Cultural de caràcter immaterial.
 
En l’esdeveniment també va tenir lloc el lliurament del premi d’investigació Explorador Andrés a Maria Vicente, pel seu treball “Imatge i Retaule de la Mare de Déu del Llosar. La su història”.
 
L’acte, presentat per Guillem Monferrer, va comptar amb la col·laboració de l’associació Luis Miralles del Carro que ha ofert un repertori musical i de cant.
 
Rafa Vicente replegant la Medalla de la Vila
-Medalla De la Vila
 
La Medalla de la Vila va ser instituïda amb motiu del 775 aniversari de la concessió de la Carta de Població del Riu de les Truites.
 
Amb el premi a la festa de Sant Antoni es reconeix l’esforç de tots els majorals, voluntaris, membres del grup de teatre, rondalla i cantadors que han fet possible una de les festes més reconegudes de la localitat.
 
Fins a la data la Unió Musical de Vilafranca, l’assemblea local de Creu Roja, el metge i historiador Rafael Monferrer i Guardiola han estat reconeguts amb la Medalla de la Vila.
 
Maria Vicente, premi Explorador Andrés, i Betlem Pons, regidora de Cultura de VIlafranca

-Premi Explorador Andrés
 
L’any del 775 aniversari de la carta fundacional de la localitat es va crear el premi d’investigació Explorador Andrés per premiar treballs de recerca sobre el municipi. Es tracta de treballs de final de carrera o estudis doctorals. Està dotat amb 2.000 euros.

Majorals de San Antoni 2017

Familiars de Maria Vicente

Públic assistent

Cor Luis Miralles del Carro