Mascaretes solidàries contra el Coronavirus a Albocàsser

719
Elaboració de mascaretes a Albocàsser
Elaboració de mascaretes a Albocàsser

Els veïns i veïnes d’Albocàsser s’han bolcat a ajudar a frenar la propagació del Coronavirus pel municipi. Tal és així, que des d’un primer moment un grup de voluntàries van oferir la seua ajuda a l’Ajuntament per a confeccionar mascaretes reutilitzables i repartir-les entre aquells que les necessitaren.

El que va començar com una idea, una iniciativa, per a ajudar i aportar un granet d’arena personal enmig de la crisi, s’ha convertit en més de 1500 mascaretes de diferents talles i colors creades per les mans i moltes hores de treball i dedicació d’una desena de veïnes.

Des de l’equip de voluntàries assenyalen que tot s’ha fet amb “molta cura i sempre seguint les mesures de seguretat adequades”. Així, s’ha utilitzat el WhatsApp com a via principal de comunicació per a compartir dubtes i assoliments. De la mateixa manera, cada vegada que s’ha necessitat intercanviar materials s’ha fet amb un contacte zero. Segons expliquen, la persona que oferia el material el portava tot guardat i, sempre usant guants i mascareta, el deixava a la porta de l’altre veí o veïna que el necessitava qui l’agafava una vegada quedava només la bossa. D’aquesta forma, s’evitava qualsevol tipus de contacte personal.

Seguint aquesta pràctica, s’han confeccionat més de 1000 mascaretes de talla d’adult, mig centenar per a adolescents i quasi 200 per a xiquets i xiquetes. Amb això, s’han pogut adaptar les mascaretes a les possibles talles de cada edat per a fer-les més còmodes. Com a dada curiosa, cal assenyalar que les mascaretes infantils s’han dissenyat amb teles acolorides i plenes de dibuixos.

Les mascaretes s’han elaborat en diferents materials segons disponibilitat. Al principi, van començar a fer-se en cotó. Les últimes, s’han confeccionat amb un material homologat utilitzat per a confeccionar les mascaretes de la presó d’Albocàsser. Tant la tela com les gomes que es necessiten han sigut compartides per la presó i pel municipi.

Totes aquestes mascaretes són llavables i reutilitzables seguint les pautes adequades de les quals s’informa des de l’Ajuntament quan les reparteix entre els veïns i veïnes.

Indicar també que s’han fabricat prop de 300 mascaretes de paper d’un sol ús per a repartir en comerços i establiments i oferir-li-les als veïns i veïnes que no porten mascaretes de casa.

Tot l’equip de veïnes voluntàries coincideix a dir que, en cas de necessitar-se més mascaretes, ells faran les que siguen necessàries.

Des de l’Ajuntament d’Albocàsser s’agraeix tot el treball realitzat per part de l’equip de voluntaris i voluntàries per a dotar a la localitat de mascaretes per a tots i totes. També agrair a l’empresa Calcher i al seu responsable per haver donat tela i goma negra a Albocàsser.