Mascaretes als Ports confeccionades per veïns i empreses locals

1280
Mascaretes
PUBLICITAT

Sota la iniciativa “Mascaretes als Ports”, grups de veïns de diferents pobles de la comarca de Els Ports estan oferint la seua ajuda per confeccionar mascaretes de tela que puguen servir a la gent de la comarca que ho necessite.

Entre els múltiples pobles implicats, es troben La Mata, Forcall, Villores, Cinctorres, La Todolella i Morella, però no només s’han ofert voluntaris els veïns d’aquestes localitats, sinó també diverses empreses comarcals, com és el cas de Iata Espardenyes o Borràs de Seda, entre altres.

Per una banda, les empreses han dedicat de manera desinteressada tot els seus recursos a la producció de mascaretes i disposen de mitjans suficients per a produir grans quantitats que abastiran la manca d’existències actual. Borràs de Seda ja ha fet arribar a Portell les primeres unitats, que el consistori repartirà al llarg d’aquests dies a les persones que ho necessiten.

D’altra banda, habitants dels Ports amb habilitats de costura han estat treballant durant els últims dies per a confeccionar el major nombre de mascaretes possible. Es tracta d’una iniciativa de la gent per tal d’ajudar en aquesta situació d’emergència pública a la vegada que s’amenitza el temps de confinament.

La iniciativa està inspirada en unes costureres de Vinaròs que van decidir llançar la proposta de confeccionar mascaretes a l’Hospital de Vinaròs i està sent supervisada pel personal sanitari de la comarca dels Ports. La proposta ha estat acollida amb gran èxit als Ports i ha arribat fins a un grup d’Albocàsser, que ja ha mostrat el seu interés en unir-se i ajudar en el seu territori.

Borràs de Seda confeccionant mascaretes, imatge extreta de Facebook