Marzà intercanvia experiències educatives amb el seu homòleg aragonés

188
Reunió entre el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el seu homòleg d'Aragó, Felipe Faci
Reunió entre el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el seu homòleg d'Aragó, Felipe Faci
  • Una representació dels departaments d’Educació d’ambdues comunitats s’ha reunit aquest dimecres a Saragossa
  • Vicent Marzà estudiarà actuacions concretes portades a Aragó en matèria de potenciació de l’educació en zones rurals
  • Felipe Faci ha traslladat al conseller les iniciatives que es duen a terme en matèria educativa per a tractar de pal·liar el problema de la despoblació

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’ha reunit amb el seu homòleg d’Aragó, Felipe Faci, per a compartir experiències sobre la realitat educativa d’ambdues comunitats autònomes, potenciar l’intercanvi d’iniciatives i de professorat i tractar conjuntament la repercussió que el model de finançament autonòmic actual té en l’educació. La delegació valenciana s’ha completat amb la presència del director general d’Esport, Josep Miquel Moya. També han assistit la secretària general tècnica d’Educació, Cultura i Esport d’Aragó, Estela Ferrer, i titulars de diverses direccions generals de la institució.

Durant la trobada, els representants d’ambdues dues comunitats s’han proposat potenciar l’intercanvi d’experiències i l’enfortiment de relacions entre les dues comunitats autònomes en les matèries de la seua competència, així com impulsar la realització d’intercanvis d’experiències entre el professorat aragonés i el valencià.

Un altre dels temes sobre els quals els consellers s’han manifestat és sobre la necessitat de tractar una reforma del finançament autonòmic que contribuïsca a resoldre les peculiaritats que presenta cada una de les comunitats i les dotacions econòmiques necessàries per a fer-hi front.

Durant l’estada a Saragossa, la delegació valenciana ha compartit iniciatives que es duen a terme en Educació de la Generalitat referides a educació inclusiva, l’accés a l’educació de 0 a 3 anys amb aules gratuïtes de 2 anys i els projectes que es desenvolupen en el territori valencià dedicats a fomentar la igualtat d’oportunitats de l’alumnat en matèria de beques menjador, així com el programa ‘Xarxa Llibres’ de llibres gratuïts per a l’alumnat.

El Departament d’Educació, Cultura i Esport d’Aragó ha compartit projectes propis referits a la inclusió educativa, l’adaptació del transport escolar a les condicions geogràfiques especials i de població de la comunitat autònoma, la gestió de les beques de menjador escolar, el banc de llibres o el model de formació que s’aplica per a professionals que gestionen els refugis de muntanya.

El conseller d’Educació de la Generalitat, Vicent Marzà, ha pres nota de mesures específiques desenvolupades a Aragó per a combatre la despoblació des de l’educació i estudiarà fórmules per a enriquir i implementar més mesures concretes dins del Pla educatiu de desenvolupament rural que es duu a terme des de fa diversos cursos per part de la Conselleria d’Educació Valenciana.

En el transcurs de la trobada, el conseller d’Educació aragonés, Felipe Faci, ha donat a conéixer al seu homòleg el projecte ‘Campus A.0’, que engloba un espai físic i virtual creat per a transformar la Formació Professional d’Aragó. Es tracta d’un espai orientat a aconseguir la qualificació de les persones que habitaran i treballaran en la societat del futur i un espai que combina la formació, la qualificació i l’ocupació.