Marta Barrachina: “Castelló Ruta de Sabor és un compromís ferm amb la nostra gastronomia i amb el potencial que té la nostra província”

167
PUBLICITAT

La presidenta de la Diputació inaugura el II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que fins al diumenge reunirà a Vinaròs els millors productes i sabors de la província

Impulsarem quantes accions siguen necessàries per a promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i fer costat al sector primari, a la nostra agricultura i ramaderia, i a tots els sectors de l’hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca, convertint-la en un producte turístic diferenciador”, ha afirmat Marta Barrachina

La presidenta anuncia que el pròxim festival gastronòmic Castelló Ruta de Sabor es durà a terme a Alcalà de Xivert-Alcossebre

Castelló Ruta de Sabor és un compromís ferm amb la nostra gastronomia i els seus protagonistes així com amb el potencial que té la nostra província”. Així ho ha posat en relleu la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, a Vinaròs, municipi que es converteix a partir de hui en l’epicentre de la gastronomia de la província amb motiu del II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.

La presidenta de la Diputació ha inaugurat este divendres la segona edició del festival que, fins el diumenge 22, acull la capital del Baix Maestrat i a través del qual la Diputació de Castelló promociona la qualitat agroalimentària de la província amb un complet programa en el qual els productes de Castelló, els seus agricultors, ramaders, productors, consumidors, cuiners i artesans, entre altres, cobren gran protagonisme.

La primera presidenta de la Diputació ha enaltit la marca Castelló Ruta de Sabor i ha assenyalat que “és una aposta ferma i decidida d’esta administració per posicionar el patrimoni gastronòmic com un producte turístic de primer nivell que complemente la variada oferta turística de la nostra província”.

Marta Barrachina ha afegit que a través del festival gastronòmic “posem en valor a les empreses, productors i marques que són els vertaders artífexs de la nostra Ruta de Sabor; cadascun d’ells una peça fonamental en el mosaic culinari de la nostra província, i junts creen un tapís de delícies que mereix ser celebrat i compartit”.

Per a la màxima representant de la institució provincial, “Castelló Ruta de Sabor és degustar gastronomia del nostre territori, és degustar la qualitat i varietat d’un exquisit rebost, alhora que dinamitzem els nostres municipis i generem oportunitats”. I és per això que des del govern provincial “impulsarem quantes accions siguen necessàries per a promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i fer costat al sector primari, a la nostra agricultura i ramaderia, i a tots els sectors de l’hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca, convertint-la en un producte turístic diferenciador”.

Tercera edició a Alcalà de Xivert-Alcossebre

En eixe suport i promoció de la gastronomia de la província, la presidenta de la Diputació ha anunciat durant la inauguració que la pròxima edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor es durà a terme a Alcalà de Xivert-Alcossebre. “Una vegada més, tindrem el privilegi de delectar-nos amb els exquisits sabors i productes que fan d’esta província un autèntic paradís culinari”, ha afegit Marta Barrachina.

Quant al II Festival Gastronòmic que es desenvolupa durant tres dies a Vinaròs, la presidenta de la Diputació ha convidat a sumir-se i “a submergir-se en el ric mosaic de sabors, en este mapa gastronòmic que aporta la nostra província”, ha assenyalat. “Cada plat és una història, cada sabor és un viatge a la nostra tradició i a la diversitat dels nostres paisatges, i en l’esdeveniment culinari explorem l’autèntic mapa gastronòmic de la nostra província”, ha explicat Marta Barrachina.

Esta experiència gastronòmica, que despertarà els sentits, comptarà amb la participació de xefs de restaurants amb Estrella Michelin i Sols Repsol que elaboraran ‘showcooking’ i que són: Álvaro Mina (restaurant Mina de Bilbao), Sergio Bastard (La Casona del Judío de Santander), Óscar García (restaurant Baluarte de Sòria), Ignacio Solana (Solana, de Ampuero, Cantàbria), Jeroni Castell (restaurant Les Moles d’Ulldecona, Tarragona), Rafel Muria (restaurant Quatre Molins de Cornudella, Tarragona), Raúl Resino (Raúl Resino de Benicarló), José María Montero (Casa Julen d’Oropesa), Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (restaurant Atalaya d’Alcossebre), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs), Miguel Barrera (Cal Paradís de Vall d’Alba), Luis Valls (El Poblet de València) i Álvaro Salazar (restaurant Voro, de Capdepera, Mallorca).

L’esdeveniment compta amb una zona expositiva per als productors assistents, així com zona de restaurants i ‘foodtrucks’, un escenari amb pantalla gegant i cuina per a showcookings’ i presentacions de productes i empreses, a més d’activitats infantils, tallers, actuacions i espectacles musicals.

També destaca una zona expositiva on es poden adquirir productes agroalimentaris, plats i tapes pels restaurants associats a ‘Vinaròs Gastronòmic’, que compten amb tres espais en els quals s’aniran alternant restaurants de la capital del Baix Maestrat. De la mateixa manera, serà present el restaurant Riscla de l’Alcora, el restaurant Julen d’Orpesa. I la ‘foodtruck’ Porcellet de Traiguera.

La programació completa es pot consultar en la web de Castelló Ruta de Sabor https://castellorutadesabor.dipcas.es/va/festival-gastronomico-vinar%C3%B2s.html.