Marie Claire tancarà en 10 dies si no s’arriba a un acord amb els sindicats

332
Foto d'arxiu. Manifestació a Vilafranca per un Pla Industrial als Ports. Vista de l'Avinguda de Castelló
PUBLICITAT
  • Ahir es va mantindre una reunió on l’empresa va explicar que no troben cap inversor suficient per començar la campanya d’hivern amb garanties
  • Els sindicats ho entenen com una maniobra per negociar a la baixa la fallida econòmica amb els i les 280 treballadores

El futur de la història de l’empresa Marie Claire a Vilafranca depén ara mateix de 10 dies de marge. Si en aquest lapse de temps tant la tèxtil com els sindicats que representen als treballadors no arriben a un acord, Marie Claire ha anunciat als seus treballadors i treballadore que tancarà l’empresa. Segons comuniquen des de la fàbrica, encara no s’ha trobat un inversor suficient que permeta reconduïr les finançes de l’empresa i assegurar treball inmediat per a les 280 persones que allí treballen. La companyia centenària passarà de l’ERTE actual -amb 110 persones afectades- a un ERE d’extinció que posaria el punt i final a un referent industrial dels Ports i provocaria la necessitat d’un Pla Industrial a la comarca.

La reunió entre els sindicats UGT i CCOO amb la companyia no va deixar satisfeta cap part. Els representants dels i les treballadors entenen que s’està forçant a firmar un acord que suposaria un ERE del 70% de la plantilla i una indemnització mínima que no solucionaria res. Segons comuniquen des de les patronals de treballadors, Maria Claire sempre ha sostingut el discurs de que es podia mantindre una producció mínima i ara, diuen, no troben cap inversor que puga realçar el vol. Els sindicats entenen que és una maniobra per negociar a la baixa les condicions de la fallida econòmica. Després, s’entraria en concurs d’acreedors i el conseqüent pas de l’extinció. Les dos parts han acordat una nova reunió demà dimecres per negociar la idea de l’empresa de continuar amb un 30% de la plantilla.

Per una altra banda, la tèxtil ha aconseguit negociar amb els acreedors la deuda que atresora, amb una pròrroga de 3 mesos per treballar en un pla de viabilitat i agents inverors que puguen injectar entre 3 i 4 milions d’euros.