Una vegada posat en marxa el pla estratègic i de solvència econòmica per reflotar l’empresa Marie Claire, la nova direcció ja ha rescatat de l’ERTO aplicat a l’abril gairebé el 70% del personal humà.
Més de 300 persones treballen actualment a la planta de Vilafranca, “La Fabricanta” i a la de Borriol, destinada a la logística. La darrera remesa, més de 60 treballadors i treballadores, s’ha incorporat aquesta mateixa setmana. Encara queden un centenar de persones en ERTO. Tanmateix la companyia ha manifestat la voluntat d’anar incorporant-los de forma progressiva.
El rellançament de la marca i l’increment de les vendes a través d’una potent campanya de comunicació i del reforçament dels canals tradicionals així com del comerç en línia, s’han traduït en un increment de les vendes. Per aquest motiu, les necessitats de mà d’obra han augmentat fins a arribar a nivells prepandèmia. L’aposta per la fabricació nacional i de km0 és un avantatge davant la crisi de desproveïment de matèries primeres.
Fa uns mesos es va anunciar el tancament de la planta logística de Borriol per centralitzar tot el cicle de producció i distribució a Vilafranca i així disminuir les despeses. A les 85 persones que treballen a la Plana se’ls ha ofert un lloc a la seu central. Tanmateix, la majoria l’han rebutjat. Per això, l’empresa està enviant personal humà de Vilafranca a Borriol per a formar-se en les tasques logístiques que properament es duran a terme a Vilafranca.
L’optimització i redistribució de la planta ubicada al polígon industrial de La Fos, del municipi dels Ports, ha permès centralitzar la producció i distribució de forma eficient.
Des del comitè d’empresa i els sindicats de l’empresa es valoren positivament els canvis que s’estan duent a terme i s’espera que la demanda del mercat acompanye per poder recuperar el 100% de la plantilla.