Marie Claire no tanca encara, però acomiada 190 treballadors i aplica un ERTE per a la resta

267
Treballadores de l'empresa Marie Claire
PUBLICITAT
  • Empresa i sindicats s’han reunit aquest matí per buscar solucions al greu problema financer que s’arrossega i que pot fer entrar en crisi a la comarca dels Ports

Marie Claire no tancara encara les seues portes. La decisió presa entre l’empresa vilafranquina i els sindicats CCOO i UGT en una reunió mantinguda aquest matí deixa a la companyia unes setmanes més d’existència mentre es continua buscant inversor que resolga els greus problemes financers. Per continuar amb vida, els 190 treballadors que estaven integrats dins de l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) seran acomiadats de l’empresa, quasi un 70% del total de la plantilla. Aquest era un dels requisits de Marie Claire per poder dur endavant el seu pla de viabilitat econòmica i recompondre la plantilla de l’empresa. La resta de treballadors i treballadores entraran directament dins d’un ERTO, aturant totalment la producció.

L’ERTO estarà en funcionament fins que l’empresa aconseguisca liquiditat suficient per a continuar amb una mínima activitat productora. Un total de 72 persones a Vilafranca i 33 en la resta d’Espanya. Els plans més pròxims impliquen continuar buscant inversors que injecten la quantitat suficient d’euros i eviten el concurs de creditors que la companyia vol presentar a mitjan juliol. Els sindicats han treballat per mantindre un percentatge de plantilla en actiu, i demanen un Pla Industrial per a la comarca dels Ports tot i que, en realitat, afecta a tot l’interior castellonenc i les zones més pròximes de Terol.