Manifest de l’associació de veïns i propietaris de La Tinença sobre Maestrazgo-Ports

1086
PUBLICITAT

· L’Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà, amb CIF: G12487526, i domicili al C/ Major, 10 de la Pobla de Benifassà.

– Que davant l’evidència informativa publicada en diferents mitjans de comunicació i altres xarxes socials respecte a la iniciativa Maestrazgo-Ports, queda demostrada la falta de transparència, l’ocultisme de dades intencionat, l’origen indeterminat dels inversors i, per tant, dels diners que es volen destinar a complir uns objectius que en cap moment s’han especificat.

– Que queda clar que el Sr. Ignacio Jiménez Pérez va tindre un paper actiu en les pressions per a l’expulsió dels pobladors al territori de l’Iberá a l’Argentina amb total coneixement i complicitat, tant per part d’ell com del seu cap, l’inversor i filantrop Douglas Tompkins (per cert, amic íntim declarat de Hansjörg Wyss, interessat actualment en invertir en la iniciativa Maestrazgo-Ports).

– Que considerem que els objectius reals d’aquests inversors són la compra progressiva de terres i així anar apropiant-se del territori en el temps i l’espai, en benefici dels seus interessos, que no són altres que utilitzar aquests terrenys per explotar-los turísticament, convertir-los en parcs temàtics i alhora aplicar restriccions als usos tradicionals i de llibertat de trànsit, mitjançant mecanismes legals al seu abast en nom de la protecció de la natura.

– Que les inversions d’aquestes fundacions són clarament moneda de canvi en les Administracions públiques per tal d’influir en la gestió i actuacions que es puguen realitzar al territori, sempre, és clar, en benefici dels seus propis negocis, portant a la privatització de serveis abans públics per explotar-los ells mateixos turísticament.

– Que NO volem introduccions d’espècies no pròpies del territori o que puguen alterar l’equilibri, tant d’altres espècies salvatges ja existents com també dels usos tradicionals agrícoles i ramaders existents a la zona. NO volem Rewilding perquè ens agrada la nostra terra tal i com és i tampoc ho necessitem.

– Que aquesta intromissió de Maestrazgo-Ports i, per tant, d’Ignacio Jiménez pretén influir en la Gestió del Parc Natural i, en general, en l’àrea de Xarxa Natura 2000, utilitzant la connivència amb la Generalitat Valenciana, pensat tot, evidentment, per obtindre avantatges a l’hora de materialitzar les seues activitats i/o negocis.

– Que és responsabilitat de les Administracions Públiques la mala gestió que s’està fent dels territoris rurals per tal d’evitar el despoblament. NO volem projectes que impliquen canvis en la forma de vida tal i com la coneixem i puguen comprometre les generacions futures a models de gestió no desitjats.

– Que després de totes aquestes evidències, NO volem NI ens interessa que aquesta iniciativa, projecte o pla s’aplique al nostre territori i, per tant,

DEMANA:

– La implicació dels Ajuntaments per exigir a la Generalitat valenciana, transparència i responsabilitat pels fets ocorreguts quant a connivència i tractes de favor.

– Lleialtat i suport incondicional a la voluntat del poble. NO volem pactes ni acords a esquena de la ciutadania. Només vatros, en tant que Alcaldes dels respectius municipis de la Tinença de Benifassà, sereu responsables i així us ho recordarem sempre que calgue i face falta si decidiu donar suport a Maestrazgo-Ports sense escoltar la veu del poble. Recordeu que és a la gent que viu tots els dies a la Tinença de Benifassà -face fred o calor, ploga o neve- a qui deveu respecte i reconeixement polític i humà. La població de la Tinença comparteix la vida amb tots vatros i ara no podeu, de cap de les maneres, donar-li l’esquena com si ací no passés res. És vostra i de ningú més la decisió de donar suport a la iniciativa Maestrazgo-Ports o, pel contrari, a la gent del territori -la que viu i conviu amb vatros tots els dies de l’any-, dient NO a aquesta més que dubtosa iniciativa.

– Estar informats per part dels ajuntaments en tot allò relatiu a Maestrazgo-Ports.

– Fins que els gestors d’aquesta sospitosa iniciativa no presenten un projecte clar i detallat mitjançant els procediments i mecanismes legals, entenem que no existix un projecte com a tal i, per tant, no es pot donar per part de l’Administració l’opció als gestors d’exposar-la públicament.

– Que els ajuntaments s’adherisquen al manifest per la vida rural de Maestrat Viu.

– Que les actuacions i inversions per al desenvolupament rural destinades a revertir el despoblament siguen dirigides des de les Administracions Públiques i conjuntament amb la supervisió i suporrt dels ajuntaments, NO per inversors suïssos o americans.

– Que aquesta carta la feu extensible a totes les persones que considereu en l’àmbit d’afectació de Maestrazgo-Ports com a acte de responsabilitat per part vostra i mostra de suport per tal de fer difusió del que ací se diu.

– Que deixeu de banda el partidisme en aquesta causa. Açò afecta tothom per igual, als nostres fills i als que vindran. El futur de la Tinença de Benifassà està a les vostres mans i no passa precisament per donar suport a Maestrazgo-Ports.

PENSEU, REFLEXIONEU I DONEU LA CARA PER LA VOSTRA GENT, PER LA VIDA, PER LA NATURA. NATROS, AL VOSTRE COSTAT, TAMBÉ LA DONAREM, ARA I QUAN CALGUE.

La Pobla de Benifassà, 30 de juny de 2020

Senyora Mireia Mollà i Herrera, Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
Senyors Alcaldes de la Tinença de Benifassà: David Gil Ventaja (la Pobla de Benifassà), Juanjo Palomo Ferrer (Vallibona), Evaristo Martí Vilaró (Rossell), Victor Gargallo Bel (Ballestar).
Senyora Maria José Tena Gasulla, Alcadessa de Castell de Cabres.
Senyor Miquel Ibañez Mas, Director Conservador del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Senyora Joana Cerdà Forés, Presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural de la Tinença de Benifassà.