Manel Domínguez presenta el llibre Morella: memòria d’un temps, records d’una guerra

388
Presentació llibre Morella
PUBLICITAT

L’acte es va celebrar ahir al Teatre Municipal amb molt de públic
El llibre conta les històries de diferents persones de Morella que van viure als anys 30 a Morella, una dècada marcada per esdeveniments històrics

Morella, 25 d’agost de 2021 – El Teatre Municipal va acollir ahir la presentació del llibre Morella: memòria d’un temps, records d’una guerra amb l’aforament complet d’aquest espai. L’autor del llibre, Manel Domínguez, i l’historiador i autor del pròleg, Pep Querol, van explicar el contingut d’aquest volum que conté les històries de persones que van viure la dècada dels anys 30 a Morella i la seua vida en aquells temps d’esdeveniments històrics que van afectar fortament a la població.
També va estar present en l’acte l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el qual va destacar “la importància d’aquesta publicació sobre la ciutat de Morella, que dóna veu als i les protagonistes que van viure en aquells temps, per a contar la seua història”. L’edil va explicar que les fonts orals malauradament s’estan perdent i tenen una importància capdal” i ha afegit que “les nostres generacions els devem molt als nostres avis i àvies, el que ha fet és de justícia i per a estar orgullosos com a poble”. Finalment, Rhamsés ha volgut “felicitar a l’autor per aquesta iniciativa i contar una part important de la història de Morella amb el relat dels i les protagonistes”.

Cal explicar que Morella: memòria d’un temps, records d’una guerra explica, a través d’entrevistes a testimonis directes la dècada dels anys 30 a la ciutat. A través dels relats d’aquestes persones es descobreix la vida quotidiana i popular d’aquells temps i també els efectes de la irrupció de la Guerra Civil. En aquest llibre es posa en valor la importància de les fonts orals com a aportacions de coneixements de la història. Mitjançant aquestes històries de vida es pot obtindre una visió personal de com era la societat morellana de l’època i com es va viure la guerra.


Xerrada sobre els aerogeneradors
Aquesta vesprada tindrà lloc la xerrada Turbines eòliques. Gegants que aprofiten el vent a càrrec de Fernando Ripollés. Està prevista a les 19.00 hores al Teatre Municipal de Morella per a explicar el funcionament dels aerogeneradors com els que hi ha instal·lats a la comarca dels Ports.