Malestar a Morella perquè les obres de la N-232 no començaran dilluns

578
PUBLICITAT

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-
El Subdelegat afirma que no hi ha data concreta per iniciar les obres. El primer edil sol·licita una reunió urgent a la Subdelegació on estiguen també les administracions amb serveis afectats pel tall de la N-232, com Infraestructures o Sanitat

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha mostrat avui públicament el seu “malestar” amb la falta d’informació i de concreció pel que fa a les obres de la N-232 per reparar el Pont de la Bota. El primer edil ha mantingut una conversa amb el Subdelegat del Govern a Castelló, qui li ha traslladat que no es coneix la durada de l’actuació i que no hi ha data concreta per l’inici, però no començaran dilluns que ve, que era el dia que s’havia especulat que es podrien iniciar-se els treballs. Per això, Rhamsés Ripollés ha urgit una reunió de coordinació amb la Subdelegació, el Ministeri de Foment i les administracions afectades pel tall de la N-232, com són la Conselleria d’Infraestructures, de la qual depèn el transport públic, per exemple, o la de Sanitat.

Rhamsés Ripollés indica que “esperem que se’ns convoque a una reunió urgent amb el Govern i les administracions afectades perquè no és normal aquesta increïble falta d’informació i de coordinació davant del tall d’una carretera nacional”. A més, l’alcalde també assenyala que “des de la Subdelegació no ens asseguren ni la data d’inici de les actuacions ni la durada dels treballs, de manera que exigim que la comunicació siga més fluida, que el tall de la carretera dure el menor temps possible i que s’estudien alternatives d’obrir el pas a través de pistes a turismes, perquè no calga fer una volta tan gran”.

El proper mes es complirà un any des de l’accident del camió que va provocar el trencament de les tanques de protecció del Pont de la Bota. Des de llavors, s’ha regulat el trànsit mitjançant semàfors i s’ha tallat un carril. Onze mesos després, quan s’havia anunciat que les actuacions començarien a mitjans de setembre i els treballs durarien un mes, es torna a instal·lar la incertesa a Morella sobre aquests aspectes.

Cal recordar que el tall de la N-232 provocarà nombrosos inconvenients per a Morella. El trànsit s’haurà de desviar per la CV-12 fins a Ares, seguir per la CV-15 fins agafar el desviament a Catí (CV-128). Aquest itinerari serà el que han de fer els cotxes que es dirigeixin a la zona de Vinaròs i suposa el doble de temps i quilòmetres que el recorregut actual. Per dirigir-se a Castelló n’hi haurà prou amb arribar fins a Ares i agafar la CV-15, realitzant el trajecte per l’interior. Les persones que vulguen desplaçar-se cap a Barcelona, ​​avançaran pel Matarranya, anant per la N-232 fins a l’encreuament de Gandesa (N-420). També es desconeixen les afeccions per al transport públic i cal recordar que l’hospital del qual depèn Morella és el de Vinaròs.