“Make Trail Olympic”: Penyagolosa Trails llança una campanya perquè el trail siga declarat disciplina olímpica

379
PUBLICITAT

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

Penyagolosa Trails ha iniciat la campanya “Make Trail Olympic”, amb l’objectiu d’obtenir un gran suport popular que aconseguisca que el trail sigui declarat disciplina olímpica. Per a això, avui s’ha obert un change.org per signar aquesta petició i la pàgina web www.maketrailolympic.com en la qual es pot trobar tota la informació d’aquesta campanya. En ambdues està penjat el manifest que advoca per aquesta declaració.

El trail és un esport que reuneix els requisits per formar part dels Jocs Olímpics, al ser una pràctica esportiva duta a terme en més de 75 de països i cinc continents. A més, és una disciplina amb història, que representa els valors centrals de l’olimpisme: excel·lència, amistat i respecte. Aquests creen un canvi social positiu allà on passen, basats en la no discriminació, sostenibilitat econòmica, social i ambiental, humanisme, universalitat, solidaritat o aliança entre esport, educació i cultura.

El trail també lluita contra el dopatge a través del codi mundial antidopatge, protegint la salut dels esportistes i l’oportunitat que perseguisquen l’excel·lència sense l’ocupació de substàncies i mètodes prohibits. També aquest esport ha liderat el camí a la igualtat de gènere amb premis en metàl·lic igualitaris entre homes i dones i, és un esport practicat per milions de persones i en el qual inverteixen les grans marques.

En 2028, els Jocs Olímpics seran a Califòrnia. En moltes ocasions, el COI declara esports o disciplines olímpiques que tinguen una gran història en el territori del país organitzador. En aquest sentit, cal assenyalar que els Estats Units té una gran història pel que fa a organització de curses d’ultra trail i a Califòrnia se celebra la cursa de 100 milles més antiga del món, la Western States Endurance Run.

Per això, Penyagolosa Trails inicia una campanya que vol satisfer la demanda popular de veure el trail a uns Jocs Olímpics. Això sí, respectant l’essència d’aquest esport únic i els valors democràtics originals del trail, seguint els exemples organitzatius dels principals campionats internacionals d’aquesta disciplina esportiva.

Avui es compleixen tres anys des que va finalitzar el Campionat del Món de Trail de Penyagolosa Trails. Us imagineu que tothom puguera viure el que va viure el món del trail durant aquests dies?