Maestrat&go, la nova manera de recórrer Terres del Maestrat-Ànima Interior

269

-Un sistema de guia virtual permetrà al visitant gaudir d’experiències actives en el territori

Terres del Maestrat, Ànima Interior comptarà amb una nova aplicació mòbil intel·ligent. El Pla de Dinamització Turística, Terres del Maestrat-Ànima Interior, en una clara aposta per la tecnologia, publicarà una aplicació mòbil diferent i innovadora que ha sigut encarregada a l’empresa valenciana “Play&go Experience”. La firma és la responsable d’apps tan exitoses com la de Peníscola, seleccionada com a exemple de bones pràctiques en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana. La iniciativa s’emmarca dins del Pla de Dinamització i Governança Turística Terres del Maestrat-Ànima Interior que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme i integra als municipis de Canet lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera, Vilar de Canes i Xert.

El visitant podrà conéixer aquest territori a través de la nova web, tant des d’un ordinador com des d’una Tauleta o el seu propi mòbil. Per això, el desenvolupament d’una app havia de tindre un objectiu específic. En aquest cas l’app es converteix en una eina de comunicació entre un visitant cada vegada més digital i un destí intel·ligent. D’aquesta manera el turista rep informació geolocalitzada del destí en la seua butxaca, es mou pel mateix mitjançant diverses dinàmiques de ludificació i emet informació que, anonimitzada i agregada, proporciona dades de gran interés per a conéixer a aquest visitant i oferir-li les millors recomanacions.

Quan el visitant es descarregue l’aplicació podrà triar entre dos excursionistes perquè li acompanyen en la seua aventura pel Maestrat, en la qual descobrirà l’ànima d’aquest territori a través dels recursos culturals (Ànima Cultural), de turisme actiu (Ànima Activa) i gastronòmics (Ànima Gastro).

Mentre s’use l’app una guia turística apareixerà de tant en tant per a explicar una sèrie de reptes i missions que planteja al viatger. D’aquesta manera la visita al territori es converteix en una gimcana digital, en la qual es motiva a visitar els recursos més importants per a complir les missions, podent obtindre premis i regals.

Per exemple, la missió principal serà descobrir “l’ànima” del Maestrat. Hi ha 10 recursos turístics que el visitant no es pot perdre. Hi ha un en cada poble. El visitant haurà de trobar-los i capturar “l’ànima” en realitat augmentada amb el mòbil. Aquells que aconseguisquen les deu “ànimes” seran exploradors del Maestrat i tindran un premi molt especial en la Tourist Info més pròxima.

“Maestrat&go” transforma la visita al Maestrat en una aventura on majors i xicotets poden gaudir coneixent els recursos imprescindibles, però també aquells tresors del patrimoni amagats en aquestes terres de l’interior de Castelló.

En aquesta aplicació es trobaran tres tipus de funcionalitats: un mapa amb punts d’interés, una agenda d’esdeveniments i un joc.

Mapa 2D: en el qual estan localitzats els Punts d’Interés (POIs) turístics, les Tourist Info, les imprescindibles Oliveres Mil·lenàries, però també les cases rurals i restaurants i les botigues artesanes que complementen la visita i fomenten el consum local. A més, disposaràs d’altres Punts d’Interés relacionats amb la salut i la seguretat, així com un assistent que t’anirà assessorant per a lluitar contra la Covid-19.

Agenda d’esdeveniments: en la qual es podrà conéixer què passa en el Maestrat durant tot l’any. A més, es podrà conéixer els més pròxims sobre el mapa gràcies a la geolocalització.

Joc: a través d’un joc en 3 dimensions (3D), la visita al Maestrat es convertirà en una cosa molt entretinguda. El visitant podrà enfrontar-se a reptes amb realitat augmentada, respondre a preguntes, fer-se selfies, tot això caminant i gaudint del territori amb ajuda d’aquesta guia augmentada.

Gersón Beltrán, de l’empresa Play&Go Experience apunta que “si els turistes han canviat els destins han de canviar amb ells i, en aquests temps, res més segur que visitar zones d’interior menys poblades, sense aglomeracions, gaudir de l’aire lliure i la naturalesa, pobles tranquils i tot amb una guia augmentada en el mòbil de cadascun, de manera que no hagen de tocar objectes d’altres persones i els turistes puguen adaptar la visita per a veure els llocs que més els abellisca i prenent-se el temps que vulguen, sabent que tot el que necessiten ho tindran en el palmell de la mà”. És temps de moure’s pel territori Terres del Maestrat-Ànima Interior.