Maestrat i Ports registren ràfegues de més de 100 km/h

1045
Estació meteorològica de Vilafranca. Foto: Ignasi Llopis
PUBLICITAT

La xifra màxima de vent s’ha recopilat a Xodos, amb 119 km/h

El vent ha assetjat les comarques nord de la província de Castelló. El gabinet de comunicació d’emergències i seguretat de la Generalitat Valenciana manté durant tot el dia d’avui l’alerta per fortes ràfegues de vent; avís taronja a l’interior nord de Castelló i nivell groc al litoral. Durant la matinada s’han registrat en tota la zona ràfegues que han superat els 100 km/H.

Les estacions meteorològiques de Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) han registrat aquesta matinada xifres que evidencien la incidència del vent en les últimes hores. Les dades més significatives les trobem a Xodos, on les ràfegues han arribat fins als 119 km/h; La Jana, amb 116 km/h; Vistabella del Maestrat, on el indicador ha marcat 113 km/h; Càlig, amb 111 km/h; i Vilafamés, amb 109 km/h; i a Culla i ha Traiguera les ràfegues màximes han sigut de 105 km/h i 101 km/h respectivament.

Davant la forta incidència del vent, la Generalitat ha activat el nivell extrem de preemergència per risc d’incendis forestals. Des de les xarxes socials dels cossos de seguretat han comunicat que davant qualsevol indicació de fum s’ha de telefonar al 112.