L’UME torna a triar Vilafranca per a les seues maniobres hivernals

139
L'UME torna a triar Vilafranca per a les seues maniobres hivernals
L'UME torna a triar Vilafranca per a les seues maniobres hivernals

Entre l’11 i el 15 de febrer, 420 militars de la Unitat Militar d’Emergències plantaran la seua base en Vilafranca per a dur a terme l’Exercici Multirisc Hivernal del 2019, emmarcat en el BIEM III. El dilluns 4 de febrer s’ha presentat l’operatiu a Vilafranca en presència d’autoritats locals, efectius del 112, de Creu Roja i de la Guàrdia Civil.

Aquesta vegada, la base logística s’establirà en el càmping el Llosar. Això donarà un plus de duresa a la maniobra ja que els militars hauran d’albergar-se en tendes de campanya. A més, utilitzaran 70 vehicles i entre les capacitats desplegades destaquen els bussejadors, equips cinològics, rescatadors terrestres, drons dotats de càmera tèrmica, suport logístic, comunicacions, suport sanitari i helicòpter. Tot això per a mantindre el nivell de preparació del BIEM III davant situacions d’intervenció genèriques multirisc en ambient hivernal.

Els dies 11, 12 i 13 es realitzaran les pràctiques en els termes de Vilafranca, Alcalá de la Selva i en l’embassament de Sitjar. Per al 14 de febrer s’ha preparat un simulacre en la zona de Palomita, en el terme de Vilafranca. L’objectiu és la cerca de 30 excursionistes menors desapareguts a causa de la densa boira i amb el risc de fortes gelades nocturnes.

La participació tant en els simulacres com en pràctiques està oberta a operatius d’altres organismes que efectuen operacions similars. A més, el propi 14 de febrer també està prevista una recepció d’autoritats amb visita a les unitats desplegades sobre el terreny.

Óscar Tena, alcalde de Vilafranca ha destacat en l’acte que “per a Vilafranca és un plaer que l’UME trie Vilafranca una vegada més per a realitzar les seues pràctiques hivernals, tant per l’impacte econòmic positiu al poble, com per les característiques climàtiques i orogràfiques del seu terme municipal”.