L’UJI organitza un taller d’introducció a la programació musical creativa en el Menador

107

El Menador espai cultural acull demà, d’11.30 a 13.30 hores, una nova sessió del cicle «Encontres musicals», que en aquesta ocasió oferirà un taller d’introducció a la programació musical creativa, dirigit a persones majors de 15 anys. L’entrada a aquesta activitat és lliure amb inscripció prèvia a sasc@uji.es o al telèfon 964 72 88 72 i cada assistent haurà de portar el seu propi ordinador.

El taller serà impartit pel grup Desert, projecte artístic de Cristina Checa (productora, compositora, vocalista i enginyera) i Eloi Caballé (productor, compositor i dissenyador de so). La música de Desert no és fàcil d’etiquetar i, al mateix temps és permeable a multitud de gèneres. Establerts a Barcelona, canten en la seua llengua materna, el català, i entre els seus referents es pot esmentar a Laurel Halo, el so 4AD de Cocteau Twins, Insides, Dean Blunt, Kate Bush, Julia Holter o fins i tot Grimes.

Durant la sessió, els assistents aprendran els principis bàsics per a fer música mitjançant codi de manera lúdica. Es donaran unes pautes bàsiques per a crear melodies i ritmes a través de la programació, s’introduiran alguns conceptes i nocions bàsiques referents en el so i a la matemàtica musical i es mostrarà com incorporar aquestes tècniques en la composició de cançons.