L’UJI col·labora amb l’Associació d’Empresaris i Treballadors Autònoms Penyagolosa i el SECOT en un programa d’emprenedoria contra el despoblament

565
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Universitat Jaume I

L’Associació d’Empresaris i Treballadors Autònoms Penyagolosa ha organitzat en col·laboració amb el Grup IMK Innovació en Màrqueting de l’UJI i SECOT el programa Penyagolosa Emprèn, amb el cofinançament de la Diputació de Castelló. L’objectiu és identificar idees i projectes d’emprenedoria a implantar en els quatre pobles de la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord: Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Vistabella del Maestrat i Xodos.

El programa seleccionarà un màxim de cinc projectes empresarials que formaran part d’un programa intens d’acceleració de quatre mesos de durada. Consta d’una primera fase de 12 hores de formació en temes de constitució d’empreses, pla de negoci i comercialització. En una segona fase cada projecte rebrà una mentoria personalitzada a càrrec de sèniors de SECOT. Finalment, el projecte serà exposat davant del Comitè de Selecció i d’inversors locals.

Es tracta d’una iniciativa pionera en la lluita contra el despoblament que persegueix incrementar el teixit empresarial en l’entorn del Penyagolosa, diversificar el model productiu, i generar autoocupació i nous llocs de treball. L’Associació d’Empresaris i Treballadors Autònoms Penyagolosa es va constituir en 2020 amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament econòmic en la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord. Actualment està integrat per 32 socis.

El termini per a presentar les idees i projectes finalitza el 20 de juny. Més informació en la pàgina web: www.penyagolosanord.es