Luis Alberto Hernando i Maria Fuentes regnen a Vistabella

855
Podi absolut de la 14a Cursa per Muntanya de Vistabella (Foto, organització)
  • Adil Moussoui i María Fuentes campions autonòmics de Carreres de Muntanya FEMECV

Una de les proves clàssiques de l’estiu, la Cursa per Muntanya de Vistabella, arribava a la seua catorzena edició, albergant el Campionat Autonòmic Individual i per Clubs de la disciplina, a més de puntuar per a les Skyrunner Spain-Andorra Sèries. I ho va fer complint amb les expectatives creades tant pels corredors com pels aficionats que es van desplaçar a Vistabella per a viure, in situ, la competició.

Començava el dia al Parc Natural del Penyagolosa, amb una temperatura baixa per a aquesta època de l’any i un fort vent, que a mesura que avançava la jornada es va transformar en una forta calor que van patir els corredors en la part final de la prova.

Tal com estava previst, els grans favorits per a guanyar el Campionat Autonòmic, els corredors Cristóbal Adell, Ricardo Cherta i Adil Moussoui, van imposar un fort ritme d’eixida. A aquest trio es van unir Luis Alberto Hernando, Miguel Caballero i Pablo Villalobos, lluny de la pressió pel Campionat i demostrant la qualitat que atresoren.

Transcorreguts els primers quilòmetres de tanteig el corredor Adil Moussaoui, va marxar en solitari i no va ser fins a la penúltima pujada quan el campió del món Luis Alberto va passar a encapçalar la prova arribant destacat a la meta de Vistabella i detenint el cronòmetre en 2h. 14 min 15 seg, amb un avantatge superior al minut sobre Moussaoui. Completava el podi el corredor provincial Ricardo Cherta. Cal destacar que els cinc primers corredors van rebaixar el rècord de la prova.

En categoria femenina, amb l’absència d’última hora de la vencedora de la darrera edició, Julia Font, la corredora María Fuentes va dominar la prova administrant el tempo de la competició, alçant-se amb el doblet i marcant un crono final de 2h. 50 min 25 seg. El segon lloc va ser per a Eva Mesado. Per darrere, la lluita per la tercera plaça del podi es va decantar, finalment, per a María Obrero. La corredora local va realitzar una carrera de menys a més com a gran coneixedora de la prova.

La Cursa per Muntanya de Vistabella tanca una nova edició que va permetre viure una autèntica festa dins del món del trail nacional, en la tornada de les competicions després de la crisi sanitària. Només un exèrcit de més de 200 voluntaris, en una població que supera en poc més de 300 el seu padró municipal, donen bona mostra de la passió per la Cursa de tots i cadascun dels habitants de Vistabella i fan possible que Vistabella continue sent Vistabella.