L’organització de l’Aplec a Forcall col·labora amb els rotllos de Sant Cristòfol

654
PUBLICITAT

Enguany Forcall no ha pogut fer la tradicional rogativa i jornada festiva a l’ermita de Sant Cristòfol però els veïns i veïnes han pogut gaudir del rotllo que finança l’Ajuntament i que, en aquesta ocasió, ha estat pagat per l’organització del 42é Aplec dels Ports 

El dissabte 9 de maig era la data prevista perquè menuts, joves i grans, celebraren el dia de Sant Cristòfol a Forcall. Una trobada de germanor en què tots els forcallans i forcallanes pugen a l’ermita, s’ajunten per colles i gaudeixen d’un gran dia festiu que acaba amb una vesprada musical al pavelló. Tot això encara no es pot dur a terme per les restriccions de l’estat d’alarma actual i, per tant, la festa s’ha hagut de suspendre. El que no s’ha perdut ha estat la tradició de menjar-se el rotllo que cada any, després de la missa, els membres de l’Ajuntament reparteixen a tots els veïns i veïnes. 

Degut a la pandèmia del coronavirus, la comissió organitzadora de l’Aplec a Forcall volia ajudar i donar suport a l’Ajuntament per fer front a aquesta emergència sanitària i sumar esforços en moments difícils com els que estem vivint amb el confinament. Des del consistori es va proposar a l’Aplec, com a opció de col·laboració, pagar i repartir els rotllos de Sant Cristòfol per tal de poder mantenir la tradició. 

Així, el dissabte, un grup reduït de joves de l’Aplec, sempre mantenint les distàncies i normes de seguretat, han passat per les cases del poble a repartir els rotllos i, a aprofitar per a informar, personalment, de la cancel·lació de la festa. Una mostra més que l’Aplec dels Ports no s’atura i que l’organització segueix amb ganes de treballar per la gent de la comarca.