L’Organització Col·legial Veterinària demana extremar la precaució amb els animals domèstics per la Covid-19

621
Gat
Gat
PUBLICITAT
  • No hi ha cap evidència científica que corrobore el contagi d’animals domèstics a humans

L’Organització Col·legial Veterinària (OCV) recomana, a causa de la pandèmia de Covid-19, ser molt estrictes amb les mesures d’higiene i evitar el contacte físic amb els animals domèstics per tal d’evitar infeccions del coronavirus als animals. A més, destaquen la necessitat de limitar i controlar les eixides dels gats al carrer. I és que al món ja s’han certificat 9 casos d’animals amb Covid-19: 2 gossos, 6 gats i 1 tigre. Que els gats puguen contagiar-se de persones properes, o que el puguen transmetre a altres gats, indiquen des de l’OCV, és possible però “la possibilitat és molt baixa”.

Per evitar-ho és recomanable traslladar els gats amb gàbies portables i extremar-ne la higiene. També, és convenient que si un propietari té símptomes de Covid-19, deixe el seu animal a càrrec d’una altra persona. Si no és possible, caldrà extremar més encara les mesures de precaució.

A hores d’ara no hi ha cap evidència científica que corrobore que un animal domèstic puga infectar a persones. També és molt difícil que es done el cas contrari, però en cas de produir-se caldria comunicar-ho al veterinari.