L’Onso torna a la Mata amb la primavera

715
1-ONSO DE LA MATA
PUBLICITAT

La primavera ja ha arribat, i amb ella, a La Mata, fa la seua aparició, com en temps remots, un curiós personatge. Vestit amb pells d’ovella i la cara ennegrida, el so de l’esquellot que porta penjant i el de la música de la dolçaina i el tabal acompanyen les seues carreres i les seues pujades als balcons. Les diableres controlen a l’ós a través d’unes cordes. La multitud els acompanya a la llum de les torxes. No falten les parades per a menjar i beure en agraïment als caçadors que han capturat a l’Onso.

L’Onso 2018

La Mata tornarà aquest dissabte a viure aquesta festa remota amb característiques comunes a algunes de Catalunya o França. A més, des de fa uns pocs anys se celebra també l’Onso infantil per als més xicotets. Serà a les 11 hores i culminarà amb una xocolatada.

Després del dinar popular al pavelló del poble es projectarà el vídeo de l’Aplec 2017. I a les 20 h arribarà el Ball de l’escala, que donarà pas sobre les 20.30 hores a l’arribada de l’Onso. Finalment, a partir de la mitjanit, l’orquestra Titán i la discomòbil allargaran la festa.