L’Onso de la Mata i la festa de l’ós de Prats de Molló celebren el dia 6 una jornada de germanor

854
PUBLICITAT

El OnsoFa uns anys la Mata va recuperar la festa del Onso, una celebració que significava l’arribada de la primavera. La festa del Onso té reminiscències en celebracions semblants que se celebren als Pirineus. És per això que el proper dimecres dia 6 una comissió del municipi de Prats de Molló, situat a la Catalunya Nord, al departament francès de Vallespir, visitarà la Mata per conèixer la seva festa i, de passada donar a conèixer la festa que se celebra en aquesta localitat francesa.

La recuperació del Onso a La Mata ha suposat realitzar un profund exercici de memòria. La publicació del llibre de Kassim Carceller “l’Onso i el Carnestoltes de la Mata” ha propiciat que la celebració dels Ports s’hagi donat a conèixer.

A La Mata es projectarà el documental Dans la Peau de l’Ours, que reflecteix com se celebra la festa a la població francesa. La promoció del llibre de la Mata ha permès que altres municipis d’Aragó, Catalunya i França hagin conegut la tradició que, durant dècades, va romandre en l’oblit als Ports.