L’Onso A Casa, una manera diferent de celebrar esta festa de La Mata

27

El proper dissabte 4 d’abril hauria de tenir lloc la Festa de l’Onso al municipi de La Mata, però degut a l’estat d’alarma i el corresponent confinament, no podrà dur-se a terme com inicialment estava plantejada.

Això sí, l’estima cap a esta festa és innegable: a cap veí li agradava la idea de no poder-la celebrar, així que els organitzadors han proposat una manera diferent de viure-la, sota el nom: l’Onso A Casa.

Al llarg de la setmana proposaran activitats per a tots els públics. La primera d’elles ja s’ha fet pública des de les xarxes de la Comissió de Festes, l’Ajuntament de La Mata i l’Associació Cultural Gat i Gata x La Mata. Aquesta activitat consisteix en l’adaptació de la coneguda iniciativa per a xiquets de l’arc de Sant Martí amb el lema #ToTAniràBé que pretén donar ànims a tots els veïns envers la situació d’emergència sanitària.

Des de La Mata proposen adaptar la iniciativa, decorant finestres i portes amb dibuixos de l’Onso perquè sàpiga que no s’obliden d’ell. Tot això, mantenint el lema #TotAniràBe i afegint-ne un de propi: #OnsoFinsALAnyQueVe.

Aquesta és la primera de les activitats que tenen preparades, però l’organització anirà desvetllant altres propostes durant la setmana, concentrant-se la majoria d’actes en el mateix dissabte 4 d’abril, dia en què estava programada la festa.

Conscients de que enguany no podran trobar l’Onso pels carrers de La Mata, els veïns de la localitat aplaudeixen esta original iniciativa que els permetrà viure aquesta festa tan estimada, encara que siga des de casa.