Llibres, música tradicional i ciclisme copen l’atenció del cap de setmana a l’Alt Maestrat

808
PUBLICITAT

El cap de setmana que l’Alt Maestrat deixa arrere ha estat marcat intensament pels actes culturals i esportius. La Fira del Llibre d’Ares, el cinqué concert del cicle de música en les ermites d’Albocàsser o la competició ciclista XC Alt Maestrat van copar els focus i l’atenció de veïns, veïnes i visitants al territori Human Land. Així doncs, a Albocàsser també va haver-hi temps per a gaudir d’una jornada que va reunir desenes de cavalls per a recórrer paratges naturals històrics com el Barranc de la Valltorta.

La setena edició de la Fira del Llibre d’Ares del Maestrat es va celebrar el dissabte després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia. La seua programació va estar formada per taules redones, activitats infantils o presentacions de llibres per part d’autors i editorials en el recinte firal. A més, també es van donar els premis Castell d’Ares i Pere-Enric Barreda als millors textos de narrativa i poesia, respectivament. En la categoria adults de narrativa, Fernando Cano Riudavets va aconseguir el premi amb la seua obra ‘Pluja de llàgrimes’ mentre que Aya Ameskour va fer el propi en categoria juvenil amb la seua obra ‘El metavers’. Pel que respecta al premi de poesia, els vencedors de l’edició van ser Jorge Fabregat López en categoria adulta amb ‘La ciutat’ i Andrea Mas Escrig amb ‘Milions d’estones per estimar-te’ en categoria juvenil.

En la Fira també va haver-hi temps per a gaudir de música en directe, amb les composicions cantades en acústic de Roger Mas en la Cova del Castell. Ares es va convertir en l’epicentre cultural pel foment i la difusió de diverses formes culturals, a més de proporcionar una finestra comercial i promocional a molts autors, editorials i altres organismes que van formar part de la celebració.

El cap de setmana a Albocàsser va estar marcat tant pel ciclisme com per la música tradicional. L’ermita de l’Esperança de la localitat va ser el lloc triat per al cinqué concert del cicle de música a les ermites. El grup Forquet Duo va protagonitzar la vesprada amb les seues composicions d’estil tradicional i folklòriques davant un públic entregat que va ocupar totes les cadires disponibles a l’ermitori.

EL diumenge pel matí, Albocàsser i gran part del territori Human Land van ser l’escenari de la carrera XC Alt Maestrat. 75 km de recorregut entre sendes, pistes i carreteres amb més de 1700 metres de desnivell positiu acumulat. Una exigent i dura prova en la qual van participar esportistes de primer nivell. El podi el van completar Dani Milan seguit de David Sirvent i Adrian Bardoll en segona i tercera posició respectivament.

– Les visites al patrimoni cultural segueixen en auge

Cada cap de setmana, l’Alt Maestrat és visitat per famílies, parelles i amics per a conéixer espais únics d’alt valor cultural, com la Cova Remígia d’Ares del Maestrat. El Museu de la Valltorta ofereix visites guiades tots els caps de setmana. De la mateixa manera ocorre a Culla o Benassal, localitats visitades assíduament per grans grups per a apreciar els seus components arquitectònics i històrics.