L’IVF llança nous crèdits amb fons europeus per a invertir 72,4 milions en empreses valencianes

62
PUBLICITAT

La página web de l’Institut ja permet sol·licitar aquests recursos

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha activat els nous instruments financers que es nodreixen de recursos del Programa Comunitat Valenciana FEDER 2021-2027. En conjunt, canalitzaran més de 72,4 milions d’euros per a impulsar i enfortir l’entramat emprenedor en la Comunitat.

La convocatòria de la nova línia de préstecs participatius en coinversió amb entitats privades va aparéixer la setmana passada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i hui dia ja és possible sol·licitar aquests crèdits a través de la web de l’IVF. D’altra banda, està previst que en les pròximes setmanes es publique una nova línia de préstecs subordinats i una nova convocatòria per a la participació en Fons de Capital de risc.

Com ha destacat el director general de l’IVF, Enrique Montes, “des que l’IVF es va convertir en organisme gestor de fons europeus hem dissenyat diversos instruments financers propis que s’han dotat amb recursos de l’anterior Programa Operatiu FEDER 2014-2020 i que han resultat tot un èxit per a l’impuls de l’ecosistema emprenedor i innovador de la Comunitat Valenciana”.

“En concret, a través de les diferents línies de préstecs participatius que vam posar en marxa i de la línia de préstecs subordinats hem realitzat més de 167 operacions de finançament, amb un volum invertit en emprenedors i empreses innovadores valencianes de 53,8 milions d’euros”, ha explicat Montes. “A aquesta xifra cal sumar altres 54 milions d’euros que han arribat a ‘start-ups’ i empreses valencianes a través dels huit fons de capital de risc en els quals participa en IVF amb fons del FEDER 2014-2020, quantitat amb la qual s’ha finançat a un total de 93 empreses”, ha dit el director general.

“Amb 260 empreses beneficiades i més de 107 milions concedits gràcies al cofinançament privat podem afirmar que l’IVF s’ha convertit en un excel·lent vehicle per a fer arribar els recursos europeus al teixit empresarial valencià, impulsant i enfortint l’ecosistema innovador d’aquesta comunitat”, ha afirmat.

A més, el director general ha posat l’accent en el paper que desenvolupa l’IVF com a element tractor d’inversions perquè “tant en la línia de préstecs participatius com en els fons capital de risc la participació de l’IVF va sempre acompanyada d’inversió aportada per entitats privades, amb el que es multipliquen els recursos destinats a impulsar aquests projectes”.