L’IVAJ posa en marxa el Carnet Jove digital

273
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), dependent de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, llança des d’aquest dimarts el nou Carnet Jove digital a través de carnetjove.

El director general d’IVAJ, Jesús Martí, ha manifestat la seva satisfacció per la seva implementació amb què “ens us posem al dia, donant un servei al nivell de la joventut actual”. En aquest sentit, ha assenyalat que poder “facilitar i simplificar aquest servei, amb la possibilitat de poder adquirir el Carnet Jove a través d’internet, rebre’l i portar-lo al mòbil era una cosa necessària i obligatòria avui dia”.

Jesús Martí ha recordat que el Carnet Jove “permet a les persones joves de la Comunitat Valenciana beneficiar-se de descomptes i avantatges en béns i serveis de caràcter social, cultural, de transport, educatiu, recreatiu, esportiu o de consum, a la Comunitat Valenciana, a la resta de comunitats autònomes ia tot Europa”.

Amb el nou servei digital, a partir d’aquest dimarts, les persones joves interessades a obtenir el Carnet Jove poden sol·licitar-lo en línia i rebran automàticament el carnet digital al seu correu electrònic. Això permetrà que els usuaris i usuàries puguen portar-lo al dispositiu mòbil, cosa que suposarà una major comoditat en la seva utilització.

Per accedir al formulari en línia no és necessari certificat digital; la persona sol·licitant només ha d’emplenar un qüestionari amb les dades personals i el pagament de la taxa corresponent s’efectua a través de la plataforma en línia.

Les persones joves que vulguen rebre també la credencial en format físic, com fins ara, poden seleccionar-ne la recollida a qualsevol de les seus de l’IVAJ (Alacant, València o Castelló), o als més de 100 ajuntaments amb què l’IVAJ ha subscrit el corresponent conveni.

Així mateix, els que preferisquen sol·licitar el Carnet Jove presencialment, ho podran fer també en algun d’aquests ajuntaments.

Per part seva, les dones víctimes de violència de gènere i les persones joves pertanyents a col·lectius vulnerables exemptes del pagament de la taxa hauran d’anar presencialment a l’IVAJ o als ajuntaments per sol·licitar el seu Carnet Jove.

El Carnet Jove és un programa de l´Associació del Carnet Jove Europeu (EYCA), de la qual forma part l´IVAJ. Actualment, gairebé 200.000 joves de la Comunitat Valenciana tenen aquesta acreditació.