L’IVAJ obre el termini per inscriure’s als camps de voluntariat juvenil que es celebraran aquest estiu a la Comunitat Valenciana

431
Campament IVAJ
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) obre aquest dimarts el termini per inscriure’s als camps de voluntariat juvenil ‘Viu la Solidaritat’ per a l’estiu 2022, adreçats a joves amb edats compreses entre els 15 i els 30 anys.

L’oferta de camps per a aquest estiu inclou deu projectes que es desenvoluparan a Viver, Xàtiva, Biar, Millares, Alcossebre, Benicàssim, Chera i a Teulada-Moraira.

Els camps de voluntariat juvenil són activitats juvenils on un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada al desenvolupament d’un projecte de treball amb contingut d’interès social a favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació, culturals, activitats formatives, etc., amb lobjectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

Projectes ‘Viu la Solidaritat’

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permetin desenvolupar el seu compromís amb la societat, l’IVAJ ha convocat per a aquest estiu 250 places als camps de voluntariat juvenil per dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes socials de diferents modalitats.

‘Viu la Solidaritat’ inclou per a aquest estiu un total de 10 projectes. Dos per a joves de 15 a 17 anys: ‘La costa del castell’ a Xàtiva, del 4 al 17 juliol i ‘El Prado’ a Viver, del 15 al 29 de juliol.

Per a majors, de 18 a 30 anys, són vuit les propostes: ‘Anímate’, del 17 al 31 de juliol a l’alberg juvenil de Biar; ‘Petites Il·lusions’, del 31 de juliol al 14 d’agost a Benicàssim; ‘Diverteix-te I’, a Alcossebre, del 3 al 17 de juliol al campament Jaume I d’Alcossebre i ‘Diverteix-te II’, del 16 al 30 de juliol a l’alberg La Marina de Teulada-Moraira.

També s’ofereixen els projectes ‘Compartint vides’ del 18 al 31 de juliol a Xàtiva; ‘El Prado II’ a Viver del 31 de juliol al 14 d’agost; ‘Parc Natural Chera-Sot de Chera’ del 15 al 29 de juliol i, finalment, el camp ‘Castillet de Millars’ del 18 al 31 de juliol.

En els camps de voluntariat juvenil organitzats a la Comunitat Valenciana s’inclouen els serveis d’allotjament, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al desenvolupament correcte del projecte tècnic i un programa d’oci educatiu amb activitats d’animació i de tipus cultural desenvoluparan durant el torn, així com assegurança d’accident i de responsabilitat civil.

Les inscripcions es realitzaran exclusivament ‘online’ a través de la pàgina web (consulteu aquí) a partir de les 9.00 hores del dia 3 de maig i fins al dia 20 de maig de 2022. Durant aquest període no es podrà ocupar més d’una plaça . Passat aquest període, si hi ha places disponibles, les persones interessades podran inscriure’s en una altra activitat. La relació de places i projectes també es poden consultar a la pàgina web.