L’IVAJ llança la campanya ‘Viu la Solidaritat’ de camps de voluntariat juvenil 2020

350
Camps de voluntariat 2020
Camps de voluntariat 2020
PUBLICITAT
  • El 3 de març s’obri la inscripció per als camps de primavera i el 27 d’abril la inscripció d’estiu
  • En 2019,més de 600 joves van participar en el programa de camps de voluntariat

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya ‘Viu la solidaritat 2020’, que permet que les persones joves realitzen un voluntariat en projectes a la Comunitat Valenciana, en altres comunitats autònomes i en països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern, d’acord amb les bases publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV)

Els camps de voluntari juvenil reuneixen un grup de joves de diferents procedències que es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

En 2019, més de 600 joves de la Comunitat Valenciana van participar en ‘Viu la Solidaritat’, tant en camps en la Comunitat com a través de l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei de Voluntari Internacional (SVI).

L’objectiu de ‘Viu la Solidaritat’ és facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat.

Convocatòries i duració dels camps

Per a la campanya 2020 s’estableixen tres convocatòries: la convocatòria A correspon als camps a la primavera, que es realitzaran del 10 al 20 d’abril de 2020 i tindran una duració de 9 dies naturals; la convocatòria B és de camps a l’estiu, que es realitzen, preferentment en els mesos de juliol i agost i seran de tipus social, de restauració arqueològica i relacionats amb activitats mediambientals i culturals, amb una duració d’entre 10 i 15 dies.

Els camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel SVI es desenvoluparan, preferentment, durant els mesos de juliol i agost i la duració dependrà de la comunitat autònoma o entitat organitzadora de cada camp.

Finalment, la convocatòria C, els camps d’hivern, es desenvoluparan entre el 26 de desembre de 2020 i el 4 de gener de 2021 i els camps tindran una durada de 9 dies naturals.

Terminis per a participar

La inscripció per a la convocatòria A de primavera es realitzarà a partir d’aquest dimarts 3 de març i fins al 16 de març de 2020.

Per a la convocatòria B d’estiu: el termini és a partir del dia 27de abril de 2020, a través de la web de l’IVAJ.

Per als camps d’hivern, la inscripció es realitzarà del 9 al 20 de novembre.

L’IVAJ és el responsable de l’organització de les activitats que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana. A més, l’intercanvi de places que es realitzen amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional permet a joves de la Comunitat inscriure’s en activitats de caràcter nacional i internacional.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil a la Comunitat Valenciana està disponible en el lloc web de l’IVAJ: consulteu ací