L’IVAJ llança la campanya “Re-presenta’t”, una iniciativa pionera oberta a joves de 12 a 30 anys

405
Cartell Representa't
Cartell Representa't
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Per a propiciar la participació juvenil directa i igualitària
  • Dos representants juvenils, un xic i una xica, es triaran per sorteig per a formar part del consell rector de l’IVAJ

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha llançat la campanya ‘Re-presenta’t’, dirigida a joves de 12 a 30 anys de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de seleccionar per sorteig a dues persones – una xica i un xic- perquè formen part del consell rector de l’IVAJ.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha manifestat que “amb aquesta iniciativa advoquem per sistemes de participació directa i igualitària”. La forma més habitual d’elegir representants és mitjançant el vot, però “volem explorar nous mecanismes igual o més democràtics, com per exemple l’elecció per sorteig, en la qual totes les persones som igual de vàlides i tenim el mateix dret a representar-nos i prendre decisions”, ha explicat.

Martí ha destacat que, en la Comunitat, “la participació juvenil té en compte tant a les entitats juvenils com als grups de joves i a les persones joves considerades individualment”.

Aquestes persones joves participaran amb veu i vot en les reunions del consell rector de l’IVAJ, l’òrgan de representació i participació en el qual es prenen les principals decisions sobre les línies d’acció a seguir i s’aproven i avaluen documents com l’Estratègia Valenciana de Joventut.

Durant les sessions compartiran la representació de la joventut amb membres del Govern, representants del Consell Valencià de la Joventut, de les diputacions, dels municipis o de professionals de joventut.

La proposta és que, “si ets una persona compromesa i vols que la teua veu s’escolte en els debats sobre les principals mesures que afectaran la joventut, no has de donar-li més voltes, presenta’t i coneixeràs de primera mà com es prenen aquestes decisions, i tindràs contacte amb les persones implicades, sent tu una d’elles”, ha explicat Martí.

La campanya es difondrà a través de les xarxes socials, de la Xarxa Jove, de corresponsals juvenils, de centres de joventut i d’universitats.

Per a presentar-se, cal reunir dos únics requisits: tindre entre 12 i 30 anys (totes dues edats incloses) i residir a la Comunitat Valenciana. En el cas que alguna de les persones seleccionades siga menor d’edat, haurà d’aportar una autorització de la mare, el pare o de tutor o tutora.

El director general de l’IVAJ ha destacat que la Llei de Polítiques Integrals de Joventut de la Comunitat estableix la cultura participativa de les persones joves per a millorar els sistemes i les estructures democràtiques, així com per a garantir-los l’exercici d’un paper actiu de transformació i de canvi de la societat amb la seua intervenció en els assumptes públics.

“Les noves possibilitats de canalitzar la participació juvenil especialment, els avanços de les tecnologies de la informació i la comunicació ens permeten obrir el consell rector de l’IVAJ a totes les persones joves que desitgen implicar-se”, ha valorat.

A través del web de l’IVAJ, s’obri el termini de presentació que comença el 20 de febrer i finalitza el 23 de març. El 24 de març se celebrarà el sorteig de manera pública i es comunicarà el resultat a totes les persones que hagen participat, sent dues persones les triades, respectant la quota de gènere.

Per a més informació: consulteu ací