L’IVAJ inicia un concurs en xarxes per seleccionar fotos, missatges i vídeos per a l’exposició #NoemtoqueselWhatsApp

581
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

-Joves de 14 a 30 anys poden participar a través del perfil d’Instagram @GVAivaj

-L’objectiu és reflectir la lluita del jovent contra la violència masclista i denunciar els micromasclismes

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert un concurs a través de xarxes socials per a seleccionar fotografies, vídeos i altres missatges que reflectisquen la lluita del jovent contra la violència masclista, amb els quals s’integrarà la propera exposició #NoemtoqueselWhatsApp, que visualitza el rebuig a la violència contra les dones.

El concurs, que es realitzarà a través del perfil de l’IVAJ a Instagram @GVAivaj, està obert a qualsevol persona amb edats entre els 14 i 30 anys que seguisquen a l’IVAJ en el seu perfil. Per participar, han de publicar fotos o vídeos a Instagram amb el hashtag # NoemtoqueselWhatsApp20 i esmentant el perfil d’Instagram de l’IVAJ @GVAivaj.

En el cas dels missatges, les persones usuàries han de deixar un comentari en el post corresponent a aquesta acció, així com la story, en resposta a micromasclismes per Whatsapp.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha explicat que s’ha decidit variar la fórmula de concurs, que habitualment es feia a través dels centres educatius, per adaptar-se a les circumstàncies marcades per la COVID-19 i obrir la iniciativa a l’àmbit de les xarxes socials, on la joventut té una presència molt important.

Martí ha destacat la importància que siguen les persones joves les que participen en l’elaboració de l’exposició amb les seves fotos i vídeos, que seran els que integraran la mostra en l’edició de 2021.

L’IVAJ sobre gratuïtament a centres educatius, biblioteques, sales municipals i centres de joventut l’exposició itinerant #Noemtoqueselwhatsapp que forma part de el programa ‘M’importa d’Educació en Valors’.

El mes de novembre, que coincideix amb la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, és el mes amb més demanda d’aquesta exposició amb un itinerari pedagògic, en el qual s’estructuren les fotografies i vídeos realitzats per joves.

En l’exposició de 2021 s’incorporaran a més els missatges enviats a la xarxa social i seleccionats en aquesta convocatòria.

Bases del concurs

Les fotos i vídeos seleccionats formaran part de l’exposició #Noemtoqueselwhatsapp de l’any 2021. D’entre les frases o missatges rebuts es farà una selecció per imprimir-les en una de les lones que presenta l’IVAJ en les seves façanes, a més la millor de totes elles s’imprimirà en targetes postals.

Les persones participants hauran d’enviar els materials originals i conservar-los pel termini de 30 dies. No s’acceptaran com participacions comentaris en altres posts, missatges privats, stories, o posts en comptes privats. Únicament s’acceptaran fotos publicades en la biografia de les persones participants sempre que el seu perfil siga públic i que estiguen etiquetades.

El termini per presentar propostes finalitza el 19 de novembre.