L’IVACE destina 8,8 milions d’euros perquè les pimes digitalitzen els seus processos productius

367
PUBLICITAT

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha llançat una nova convocatòria dirigida a ajudar les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana a digitalitzar els seus processos productius.

“És la primera vegada que l’IVACE llança una convocatòria d’aquest tipus amb la qual volem, en línia amb el que exigeix el mercat, ajudar les pimes de la Comunitat Valenciana a millorar el seu nivell tecnològic, iniciar el seu posicionament en la indústria 4.0 i augmentar la seua dimensió empresarial”, ha assenyalat Júlia Company, directora general de l’Institut.

La digitalització té com a beneficis l’increment del valor afegit i l’ocupació de qualitat, el desenvolupament de sectors amb un potencial de creixement més gran i l’ampliació de les empreses en els mercats globals.

La convocatòria DIGITALITZA-CV compta amb un pressupost de 8,8 milions d’euros, destinats al fet que les empreses “facen més eficients els seus processos productius incorporant una nova manera de fer les coses gràcies als nous avanços en els sistemes d’informació i altres components electrònics”, ha explicat Company.

Les accions que es protegeixen a través d’aquesta convocatòria comprenen la implantació i posada en marxa de solucions innovadores encaminades a la digitalització.

Es tracta de projectes d’implantació de sistemes d’informació basats en models web 2.0 o evolucions posteriors de gestió de relacions de la cadena de valor, cicle de vida de productes i serveis, i economia circular.

Així mateix, inclou projectes de control de processos productius, sistemes de captura de dades, manteniment preventiu, automatització i sensorització associats a producte, servei i procés o sistemes de planificació de recursos empresarials, de logística interna i externa.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial protegeix el 25 % dels costos subvencionables l’execució dels quals haurà de fer-se al llarg de 2017.

El termini perquè les empreses presenten les seues sol·licituds és del 17 de gener al 9 de març de 2017.