L’impacte socioeconòmic dels esports de muntanya s’analitza a Vistabella del Maestrat

134
Programació de la jornada
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat serà la seu d’una jornada on s’analitzarà l’impacte social i econòmic que els esports de muntanya tenen sobre els municipis que aposten per aquestes vies de dinamització esportiva i turística. El 18 de novembre es celebra l’esdeveniment, organitzat per la FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat. Jordi Alcon, alcalde del municipi, obrirà la jornada juntament amb el president de la FEMECV i un representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

“És molt satisfactori acollir actes com aquests on l’esport de muntanya està en el centre del debat i de l’anàlisi. A Vistabella del Maestrat hem invertit temps i diners per fomentar esports com el senderisme o l’escalada durant els últims anys. Som un destí molt triat degut als nostres paratges o al Parc Natural de Penyagolosa. Recentment, hem destinat 40.000 euros en la construcció de 9 rocòdroms de diferent dificultat i una via ferrata. Volem continuar creixent en la promoció d’aquesta via d’oci i de progrés econòmic, i ho farem escoltant i aprenent directament de casos amb èxit com els de la jornada”, ha explicat Alcon en sintonia amb el regidor d’Esports, Christian Trilles, qui ha incidit en que “el foment de l’esport és un estímul molt positiu per a l’economia del poble i l’augment del turisme. Per una altra part, també donem més opcions d’oci al veïnat per a mantindre un estil de vida saludable i amb diversió esportiva. Aquestes jornades confirmen a l’esport de muntanya com un motor econòmic i social al que cal donar-li suport per millorar el futur de Vistabella del Maestrat”.

Al llarg de la jornada es succeiran les aportacions de diferents organismes, com la Federació Aragonesa de Muntanya o els ajuntaments de Montanejos o Yátova, que exposaran experiències d’èxit sobre la promoció dels esports de muntanya. Els ponents protagonitzaran una taula rodona final amb la qual claudicarà aquesta important cita esportiva on es posaran en comú coneixements i beneficis de les diferents estratègies de promoció esportiva. Les inscripcions estaran obertes fins al 15 de novembre mitjançant aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflaCEb2O1t-ahbCFew5cmuB7ANxQnVlSTOxGvYXrfPjDV4Ug/viewform