L’IES Vilafranca amplia l’oferta formativa

317
Reunió sobre ampliació formativa a l'IES Vilafranca
Reunió sobre ampliació formativa a l'IES Vilafranca

La Conselleria d’Educació està valorant la implantació a Vilafranca de nous cicles formatius de grau mitjà i superior. La intenció és preparar als estudiants per cobrir necessitats laborals de les empreses de la zona.

Així, ja en novembre el director general de formació professional, Manuel Gomicia, i el director territorial d’educació, Robert Roig, van visitar l’IES Vilafranca per analitzar la viabilitat d’implantació d’aquestos nous cicles. A la reunió també van assistir l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, Eloy Tantos, en representació de l’empresa Renomar i l’equip directiu de l’IES Vilafranca. La sostenibilitat i la formació en energies renovables centrarà part d’aquesta nova opció formativa. També es va tractar implantar cicles formatius en modalitat de “fp dual”.

En una altra reunió el 6 de febrer amb el subdirector general de formació professional, Joan Corchado, es va tractar el procés d’implantació i temporalització, a més de les necessitats de reformes en instal·lacions.

L’IES Vilafranca ha valorat aquesta ampliació com una “excel·lent notícia i una aposta important per part de les administracions per a fixar població en la zona, atès que a més de crear noves oportunitats laborals dins del mateix centre educatiu, també es formarà la gent per a ocupar llocs de treball qualificats i de qualitat a la comarca o fora d’aquesta”.