L’IES de Vilafranca aferma la formació professional dual amb un nou cicle d’energies renovables

667
PUBLICITAT

L’IES de Vilafranca amplia la seva oferta formativa. El pròxim curs comptarà amb un nou cicle formatiu de grau superior d’energies renovables. Serà un programa curricular de caràcter dual, de manera que els alumnes podran realitzar pràctiques en empreses d’energies renovables de la zona. 

L’alcaldessa, Silvia Colom, ha agraït l’esforç realitzat per la comunitat educativa de Vilafranca i la implicació de la Conselleria d’Educació per possibilitar aquesta nova aposta. El cicle oferirà dos cursos. 

El nou cicle d’FP dual es va concretar en la visita que van realitzar el director territorial d’Educació, Alfred Remolar i el director general d’FP, Manuel Gomicia a l’IES. En la trobada, a més de l’alcaldessa, també va assistir la direcció del centre i un representant de Renomar, operadora eòlica amb nombrosos parcs als Ports. 

La Conselleria d’Educació i l’empresa signaran un conveni de col·laboració perquè l’FP dual siga una realitat, i els alumnes formats en l’IES de la vila puguen realitzar les seues pràctiques en l’empresa. La modalitat dual suma a la formació de 400 hores altres 200 de pràctiques. 

Els estudiants formats en el mòdul tindran una alta capacitació per a desenvolupar la seua labor en un sector que requereix d’ocupacions qualificades. D’aquesta manera en la localitat s’oferirà una formació que fins ara tan sols era accessible a Benicarló i Sogorb. Per a les persones ja titulades s’obrirà una nova via d’ocupació en el seu propi territori.