L’IES de Morella un pas més prop d’aconseguir professor de valencià

168
ies morella
ies morella

Els alumnes de l’IES de Morella que porten dos mesos sense professor de valencià es troben cada vegada més prop de que les seues classes tornen a la normalitat. Així, segons han assenyalat des de l’AMPA del centre, els pares i mares dels alumnes afectats es van reunir ahir amb l’alcalde del municipi, Rhamsés Ripollés, i amb docents de l’institut per a buscar-li solució al problema.

D’aquesta forma, segons han assenyalat, Ripollés ha afirmat que un docent començarà en breu a fer classes en l’institut a mitja jornada, ja que hi ha una persona interessada en la plaça una vegada s’òbriga el nou termini d’adjudicacions. El que encara no se sap és què alumnes podran fer classe novament. Així mateix, els professors del centre s’han bolcat a intentar arreglar la situació dels joves, principalment els de segon de batxillerat que tenen la selectivitat molt a la vora.

Tal és així, que dos professors del centre -un de valencià i un altre de castellà- s’han oferit a donar una hora de reforç cadascun perquè els alumnes afectats no perden més hores lectives.

Així mateix, segons l’AMPA des del consistori s’ha oferit als pares la possibilitat que els seus fills cursen classes de forma gratuïta amb el professor de valencià de l’escola per a adults. En aquest sentit l’alcalde de Morella va precisar que la solució arribarà creant una plaça temporal per a poder comptar amb els docents de la Formació Permanent d’Adults.

Estant així les coses, els pares es troben esperançats de que la situació dels seus fills millore en els pròxims dies. En aquest sentit ahir van tornar a demandar a la Direcció territorial d’Educació una reunió d’urgència per a tractar de resoldre el problema al més prompte possible. Aquesta reunió, segons l’alcalde de Morella, se celebrarà avui mateix. Cal recordar que els alumnes mantenen les mateixes notes des de febrer sense possibilitat de recuperar l’assignatura en cas d’estar suspesos i que molts d’ells es juguen el seu futur acadèmic ja que han de realitzar els exàmens de selectivitat al juny i uns altres finalitzen enguany els seus estudis secundaris obligatoris.

Pagar per les classes
Recordar que alguns pares han optat per contractar a un professor particular perquè els seus fills recuperen el temps perdut. Així, diversos alumnes de segon de batxillerat que resideixen a Forcall començaran aquest mateix cap de setmana a fer classes particulars de repàs.

La selectivitat i la Formació Professional en perill
Els alumnes més afectats per la falta de professor són aquells que cursen 4 de l’ESO i 2º batxillerat ja que es juguen el pas de curs i el poder o no realitzar la selectivitat o començar en un mòdul de formació professional al setembre.

En cas que el centre no compte amb professor provisional o amb un amb potestat per a realitzar exàmens els alumnes mantindrien com a nota final del curs la que posseeixen actualment. Açò vol dir que en cas que un alumne estiguera suspès en la segona avaluació no tindria possibilitat de recuperar aqueixa nota i, per tant, suspendria el curs.