Liciten l’obra del camí rural de la Vega del Moll

814
Liciten l’obra del camí de rural de la Vega del Moll
Liciten l’obra del camí de rural de la Vega del Moll
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella condicionarà el camí rural de la Vega del Moll. D’aquesta manera, s’ha licitat l’actuació, la qual té un pressupost de 193.850 euros i compta amb una subvenció de 96.000 euros de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Aquesta és una inversió important per a millorar els camins rurals, molt necessaris en aquesta zona a causa de la gran extensió del terme municipal de Morella i la nombrosa quantitat d’explotacions agrícoles i ramaderes que fan imprescindibles aquests camins.

Així, una volta licitada l’actuació, les empreses poden presentar les seues propostes per al projecte fins al 21 de novembre del 2018. L’obra es realitzarà en dues anualitats, la primera fins al 17 de desembre d’aquest any i la segona fins al 31 d’octubre del 2019.
El de la Vega del Moll és un dels principals camins rurals a Morella. Aquest connecta un gran nombre de carreteres i explotacions ramaderes dins de l’ample terme municipal de Morella. Tot i això, Morella feia molts anys que no rebia aquest tipus d’ajudes per a condicionar i mantindre els camins rurals.

El regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “és un pas més per a realitzar aquesta actuació i condicionar aquest camí”. A més, ha comentat que “després de molts d’anys, s’han tornat a donar ajudes als camins rurals, els quals són molt importants a Morella i la Comarca dels Ports on el sector primari suposa un dels principals motors econòmics”. Així, l’edil ha expressat que “lamentem que durant més de sis anys les ajudes per a projectes com el del camí de la Vega del Moll han sigut pràcticament inexistents, encara que ens alegrem que canvie aquesta tònica”. Finalment, Rafa ha explicat que “a més de l’ajuda, l’ajuntament de Morella i l’empresa Arcillas Vega del Moll col•laboren en aquest projecte per a millorar aquest camí”.

Jornada de Ramaderia Extensiva i Ecològica
Morella ha acollit avui una Jornada de Ramaderia Extensiva i Ecològica a les Sales Gòtiques. Aquesta està organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Aquest curs és la segona part del que es va realitzar a l’abril a Vila-real i que l’alumnat de la comarca va seguir en streaming des de l’ajuntament de Morella. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha donat la benvinguda a aquest curs i ha destacat “la importància que aquestos cursos es realitzen a la comarca on la ramaderia és una de les principals activitats econòmiques”.