Liciten els estudis arqueològics del Parador de Turisme de Morella

148

Nota de l’Ajuntament de Morella

L’ajuntament recorda que existeixen autoritzacions des del 2012 per a fer els treballs i preocupa que este nou procés endarrerisca les obres

L’alcalde de Morella reitera a Turespaña la urgència de mantenir una reunió sobre el Parador i treballar conjuntament perquè siga una realitat

Morella ha conegut per la publicació del BOE, la licitació de la redacció del projecte bàsic i execució, control arqueològic, direcció facultativa i coordinació de seguretat i salut de les actuacions arqueològiques completes i integrades prèvies a la construcció del futur Parador de Turisme. Esta ha sorprès l’ajuntament, degut que existeixen autoritzacions per a realitzar estos treballs des del 2012 i no s’han realitzat fins ara per falta de consignació i ara es proposa un nou projecte arqueològic.

D’esta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “des de Morella, el que volem és que el Parador siga una realitat i que aquest nou procés servisca per a este fi i no per endarrerir-lo de nou, ja que des del 2012 podrien haver-se fet els treballs i ara es proposa un nou projecte arqueològic”. A més, l’edil demana, com va traslladar la setmana passada, “una reunió urgent amb Turespaña per a clarificar el projecte del Parador de Morella i que tots sumem per avançar amb eixa finalitat”.

Cal recordar que el Parador de Morella està projectat als edificis del convent de Sant Francesc i les Agustines. La instal·lació hotelera albergaria 64 habitacions, salons de convencions i congressos, zona d’spa, etc.

En paraules de l’edil morellà: “el Parador és un projecte molt important per al turisme de Morella i el nord de tota la comunitat, per la qualitat i tipus de visitant que suposa, per la projecció internacional, així com la creació de llocs de treball tant durant la construcció, com a l’explotació final” per això emplaça a Turespaña a poder mantenir la “reunió sol·licitada la setmana passada amb la major brevetat possible”.