L’exposició «Nou Atles Il·lustrat» reflexiona sobre l’educació i l’aprenentatge en el segle XXI

605
L'exposició «Nou Atles Il·lustrat» reflexiona sobre l'educació i l'aprenentatge en el segle XXI
L'exposició «Nou Atles Il·lustrat» reflexiona sobre l'educació i l'aprenentatge en el segle XXI
PUBLICITAT

El vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I, l’Àgora universitària, la Biblioteca de l’UJI, el Museu de Belles Arts de Castelló, el Menador espai cultural i el Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) acullen fins al 30 de juny de 2018 l’exposició «Nou Atles Il·lustrat» sobre l’ús de la cartografia des d’un punt de vista educatiu i performatiu.

Es tracta d’una mostra organitzada pel Museu Pedagògic de Castelló, que coordina el professor del Departament d’Educació de l’UJI Joan Traver, i que ha sigut comissariada per Glòria Jové i Quim Bonastra, professors de la Universitat de Lleida. Per a aquesta iniciativa, el fons del Museu Pedagògic s’ha unit als fons de la Biblioteca de l’UJI i el Museu de Belles Arts, al costat de les obres de diversos artistes, per a crear diferents cartografies sobre el significat de l’educació i l’aprenentatge.

L’objectiu d’aquesta mostra es provocar una reflexió honesta sobre l’educació i l’aprenentatge en el segle XXI mitjançant la metodologia de la deconstrucció de la realitat que usa la cartografia. Així mateix, cal destacar la interdisciplinarietat amb la qual s’ha teixit l’exposició, la diversitat de professionals o produccions que concorren, com per exemple de la pedagogia, la geografia, la cartografia, la filosofia, l’art, la biologia, la història o l’arquitectura; i la cooperació de la Jaume I amb diferents institucions, com l’Ajuntament de Castelló, l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, el Museu de Belles arts o el Espai d’Art Contemporani.

L'exposició «Nou Atles Il·lustrat» reflexiona sobre l'educació i l'aprenentatge en el segle XXI