L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ estarà al desembre a Villores

717
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i sobre la problemàtica actual de les persones refugiades

– Centres juvenils, educatius i entitats locals poden sol·licitar-la a través del web mimporta.info

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa “M’importa. Educació en Valors”, porta al desembre l’exposició itinerant “Exili Il·lustrat” als municipis de Benigànim, Villores, Requena, i Sueca.

L’exposició es podrà visitar a l’Espai Social de Villores entre el 2 i el 7 de desembre.

La iniciativa “Exili Il·lustrat” es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades a l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili, entre les quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre d’altres.

“Exili I·lustrat” va néixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol a l’acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie “M’importa d’Educació en Valors”, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades a l’actualitat.