L’exposició dels 100 anys del descobriment de les pintures rupestres arriba a Morella

179

– L’exposició ha recorregut tots els pobles de la província amb pintures rupestres i acaba a Morella

– 100 anys de la Valltorta-Morella la Vella romandrà a la Sala del Justícia fins al 22 d’octubre

Morella va obrir el dissabte l’exposició 100 anys de la Valltorta i Morella la Vella, la qual ha recorregut tots els pobles de la província que tenen pintures rupestres. Aquesta és una de les activitats programades per a commemorar el centenari del descobriment de les pintures rupestres de la Valltorta-Morella la Vella i posar en valor aquest Patrimoni Mundial declarat per la UNESCO. D’aquesta manera, es tracta de posar en valor i donar a conèixer el patrimoni cultural d’aquesta zona, així com el seu característic art llevantí.

La regidora de Cultura, Rocío Querol ha destacat que “les pintures rupestres de Morella la Vella són una part molt important del patrimoni de la ciutat”. Així, “hem aprofitat l’any del centenari per a realitzar diferents accions que pretenen donar a conèixer i promoure aquest patrimoni, així com millorar les instal·lacions i restaurar les pintures per ampliar l’oferta turística i cultural de Morella la Vella” ha afegit l’edil. A més, l’exposició mostra els diferents abrics i coves que contenen pintures rupestres i explica les diferents etapes i estils que predominaven en la zona, així com els punts en comú que suposen l’art rupestre llevantí abundant a estos pobles”.

Cal recordar que durant l’any del centenari s’han realitzat diferents activitats al voltant de les pintures rupestres com el curs d’estiu de la Universitat Jaume I o les visites guiades a la Cova Alta de Morella la Vella que ha acollit més de 1.000 visitants des que va reobrir el passat març. També han començat els estudis per a la restauració de la Cova del Roure que ha estat tancada durant molts anys.

Les pintures rupestres de Morella la Vella són visitables durant els caps de setmana amb inscripció prèvia a l’oficina de turisme. Així, les visites guiades es realitzen els dissabtes d’11.30 a 12.30 hores al matí i de 16.30 a 17.30 hores a la vesprada i els diumenges amb l’horari de matí.