L’exposició de maquetes de Lego de ‘Construeix Valors’ ja pot visitar-se a Sant Mateu

52
PUBLICITAT

Durant la vesprada del dimecres va tindre lloc la inauguració de l’exposició a Sant Mateu dels treballs realitzats dins del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. La mostra pot visitar-se fins al pròxim 29 de març. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de 17.30h a 19.30h i dissabte i diumenge d’11h a 13h i de 17h a 19h.

La presentació de l’exposició va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch; la directora del CEIP Mare de Déu dels Àngels, Cristina Barreda Jovaní; la directora de l’IES Maestrat, Felicidad Villalta Sales; Iraca Vargas de Medicusmundi Mediterrània; i les educadores del projecte Maria Lugo i Mònica Segura. Tampoc van faltar els i les alumnes dels dos centres educatius, així com del col·legi de Traiguera que també va participar en el projecte, professorat del col·legi de Sant Mateu i ciutadania en general.

El Palau del Marqués de Villores es va omplir amb quasi un centenar de persones que no va voler perdre’s l’exposició de treballs escolars realitzats pels xiquets i xiquetes de Sant Mateu, Morella i Traiguera. Amb l’exposició final, es compleix la metodologia aprenentatge-servei en la qual es basa ‘Construeix Valors’. I és que ara, qualsevol persona interessada té l’oportunitat de conéixer els cicles productius de la roba, l’alimentació i els aparells electrònics a través de les maquetes i explicacions realitzades pels més joves. Entre tots i totes, es té l’oportunitat de construir en valors i, gràcies als coneixements adquirits i sent conscients de les desigualtats econòmiques i socials generades, buscar possibles solucions cap a un canvi sostenible i igualitari utilitzant els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

L’exposició de Sant Mateu és una de les més nombroses quant a treballs exposats amb quasi 90 maquetes. Creacions amb els materials interactius de Lego Educació que ara, gràcies a l’alumnat de l’Institut de Sant Mateu, recorreran Sant Rafel del Riu, Tírig, La Salzadella, Xert, La Jana i Les Coves de Vinromà. Cal ressaltar, a més, que alumnes de l’IES Maestrat van oferir una presentació del projecte durant la jornada d’inauguració.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.