L’exposició de la Llum de la Memòria de Benassal comptarà amb 18 peces recuperades pel Servei de Restauració

859
LLUM DE LA MEMÒRIA _4
PUBLICITAT

– La col·lecció inèdita que s’inaugurarà divendres que ve està integrada per escultura, orfebreria, arqueologia i pintura

– Sales: “Aquesta exposició ens permet fer del nostre llegat una font inesgotable d’oportunitats turístiques i econòmiques”

La Diputació de Castelló omplirà a partir del pròxim divendres Benassal amb una excel·lent mostra de l’inesgotable patrimoni històric, cultural i religiós que atresora la província a través de l’ambiciosa iniciativa cultural ‘La Llum de la Memòria’. Un total de 18 peces d’art sacre recuperades pel Servei de Restauració del Govern Provincial convertiran durant els pròxims mesos el Forn de Dalt i la Torre de la Pressó del municipi de l’Alt Maestrat en la seua llar per a “fer de la nostra història i llegat una font inesgotable d’oportunitats turístiques i econòmiques per a la comarca”.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha reivindicat la transcendència d’una iniciativa que arribarà el dia 4 a Benassal i el proper 11 d’agost a Castellfort per a “aprofitar l’enorme riquesa patrimonial que atresora la nostra província en benefici del desenvolupament i dinamització dels nostres municipis”.

Per això, i després que en la seua primera edició la ‘Llum de la Memòria’ atraguera fins a Villahermosa a més de 5.000 visitants, la Corporació Provincial “gràcies a les mans màgiques dels tècnics del Servei de Restauració”, ha recuperat 18 peces, tant d’art sacre com a civil d’estil gòtic i renaixentista, “que ens permetran divulgar i posar en valor l’inesgotable patrimoni d’una terra que té en el seu llegat una font inesgotable d’oportunitats”.

Així, entre els elements patrimonials recuperats que componen l’exposició existeixen cinc peces d’arqueologia, tres escultures, quatre pintures així com sis peces d’orfebreria. Entre elles destaquen les peces extretes dels jaciments de ‘Los Cabañiles’, a Zucaina; el del ‘Tossal de la Vila’, de la Serra d’en Garceran o la làpida romana cedida per l’Ajuntament de Montán així com creus o relicaris datats al segle XV, procedents de Cinctorres, Benicarló o Atzeneta.

Tot això per a conformar un cicle expositiu “que uneix el millor del patrimoni històric que amaga cada racó d’aquesta terra única i permet que els castellonencs admiren amb orgull el seu llegat al mateix temps que aquest els brinda un espai d’oportunitats per a, des del passat, construir un present i futur replet d’oportunitats”.

I és que tal com ha incidit Sales, “ ‘La Llum de la Memòria’ va nàixer per a recuperar el nostre llegat però també per a fer d’ell un recurs més dins de l’estratègia marcada pel Govern Provincial a l’hora d’engegar totes les iniciatives i polítiques al seu abast per a dinamitzar el món rural castellonenc i frenar la despoblació que pateix l’interior de la província”.

Cal recordar que des de divendres passat es pot consultar tota la informació en el portal web habilitat per la Diputació llumdelamemoria.dipcas.es