L’exposició de ‘Construeix Valors’ tanca les seues portes a Muro d’Alcoi

39
PUBLICITAT

–    El Centre Cultural Polivalent ha acollit la mostra de maquetes de Lego creades per l’alumnat de cinqué de primària dels col·legis El Bracal i Montcabrer

Durant tota la setmana passada es va poder visitar en el Centre Cultural Polivalent de Muro d’Alcoi l’exposició de maquetes de Lego del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. En la vesprada del divendres, va tindre lloc un acte de presentació del projecte i la clausura de la mostra. A l’esdeveniment van acudir representants dels centres participants (pel Montcabrer el director Jose i el professor de cinqué, Carles, i pel Bracal la directora, Rut, i la cap d’estudis, Marta); la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi, Xelo Castany; i la vicepresidenta de Medicusmundi Mediterrània, Begoña Seguí. Tampoc van faltar els xiquets i xiquetes participants acompanyats de les seues famílies.

En l’exposició s’han vist les maquetes de Lego realitzades per l’alumnat de cinqué de primària dels dos col·legis, en les quals es representaven les diferents fases dels cicles productius de la roba, l’alimentació i els aparells electrònics; així com les desigualtats socials i econòmiques sorgides en cada fase i possibles solucions de canvi sostenible utilitzant els Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

‘Construeix Valors’ és un projecte basat en la metodologia aprenentatge-servei per la qual els xiquets i xiquetes adquireixen diferents coneixements teòrics adaptats a la seua edat i que, després, plasmen en maquetes gràcies als materials interactius de Lego Educació. Les maquetes passen a formar part d’una exposició col·lectiva, perquè el treball a les aules arribe a la ciutadania en general i, els i les menors, vegen com el seu esforç és reconegut pels veïns i veïnes de la seua ciutat, els qui també adquireixen els mateixos coneixements per a, entre tots, construir en valors a la recerca d’una societat més justa, més igualitària i més sostenible tant a nivell econòmic com ambiental.