L’expert en rescats Jorge Membrado demana un protocol d’ajuda entre països en casos d’emergència com el del Marroc

390
Jorge Membrado
PUBLICITAT

-Considera que s’ha de pressionar davant federacions, clubs i representants esportius per evitar tragèdies com la del Marroc.

El morellà Jorge Membrado, un dels majors experts nacionals en rescat vertical i formador d’equips especialitzats demanarà l’aprovació d’un protocol bilateral Espanya-Marroc per establir els criteris d’actuació i ajuda en casos d’emergència.

Membrado ho plantejarà com a membre de les federacions de muntanya i espeleologia de la Comunitat Valenciana. “Hem de fer el possible per no torni a succeir” ha explicat Membrado, que ostenta el rècord mundial de profunditat a l’haver baixat a més de 2.000 metres a la cova de Krubera Boronya, a Abkhàzia.

Segons Membrado “som molts els espanyols que anem a l’estranger i concretament al Marroc a practicar esports com espeleologia, barranquisme, senderisme, alta muntanya o bicicleta de muntanya. És per això que hem de ‘pressionar’ davant els nostres representants esportius per establir un protocol d’ajuda bilateral Espanya Marroc en matèria de resacate “.

Membrado s’ha preguntat obertament “quants accidents hauran de passar perquè se solucioni? Ens hem de anticipar”.

L’expert en rescats plantejarà que el protocol s’aprovi i es traslladi a organismes superiors. En aquest sentit ha reivindicat que s’insisteixi davant presidents de clubs, federacions i assemblearis de federacions perquè el prenguin en consideració.

Segons Membrado “hem de veure què podem fer nosaltres perquè això no torni a succeir”.

Membrado se suma a l’exigència de responsabilitats que s’ha plantejat des de diferents fronts i planteja aquesta via d’acció com a manera d’evitar noves tragèdies.

A més d’establir el protocol d’ajuda Espanya-Marroc l’expert considera que s’ha d’establir amb la resta de països de l’entorn d’Espanya. D’aquesta manera, en cas de tragèdia s’atendrien amb més rapidesa i diligència els rescats.