El PSPV-PSOE vol prioritzar el desenvolupament de la banda ampla en zones rurals

678
PUBLICITAT

El ple de la comissió executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat una resolució per a prioritzar l’ampliació de la cobertura d’alta velocitat a les zones rurals, en coordinació amb les comunitats autònomes, dins del Programa d’Extensió de la Banda Ampla de Nova Generació PEBA-NGA i el Pla 800 per a aquelles entitats singulars amb menys de 5.000 habitants.

Així es pretén que els veïns i veïnes tinguen accés a clients, mercats, administracions públiques i la possibilitat del teletreball. La resolució també incorpora l’elaboració un nou pla de connectivitat que tinga en compte les necessitats d’infraestructures de telecomunicacions de les zones amb menor densitat de població i done respostes al repte demogràfic de les zones rurals.

D’altra banda, l’executiva provincial també ha proposat potenciar la formació digital bàsica en les zones rurals dins d’una estratègia de formació i alfabetització digital, que garantisca l’accés la igualtat d’oportunitats en la digitalització. A més, es volen garantir xarxes ultraràpides de 100 Mbps a les escoles rurals i en les administracions públiques locals; i promoure la creació de projectes pilot 5G en municipis rurals amb l’objectiu d’eliminar més ràpidament la bretxa digital territorial. Cal recordar que la província compta amb 116 pobles amb menys de 5.000 habitants, 65 d’ells amb menys de 500 habitants.