L’estiu és ‘cultural’ a Forcall

1000
Estiu Cultural a Forcall
PUBLICITAT
-Hi ha programades activitats fins al 25 d’agost
-Avui divendres hi ha sopar de tapes

L’Ajuntament de Forcall, amb la col·laboració de diferents entitats i veïns de la localitat, ha organitzat un ampli ventall d’activitats per a aquest estiu. Esport, música, gastronomia, dansa o activitats infantils són només algunes de les opcions per a turistes i residents abans que comencen les festes patronals.

La jornada de hui divendres té de proposta el sopar de tapes. I demà dissabte es viurà la 16 edició de la caminada de les 4 Moles. A les 06:30 hores, des de la plaça Major de Forcall, eixiran els participants d’aquesta marxa de 24 km que recorre la Mola la Vila, Mola de Roc, Mola Garumba i Mola de Cosme. A la nit, 23 hores, en la plaça Major la música folk-rock prendrà el protagonisme. El cap de setmana es completarà amb el concert de música clàssica de “Ars Musicae”, 22:30 hores, a Sant Josep.

Les propostes per a la setmana que ve són també variades. El dilluns es podran provar les English Tapes, de la mà d’Inma Piquer, i a la nit hi haurà eixida nocturna amb BTT. El dimarts s’iniciaran els tallers Mary Kay i a les 20 hores l’Escola de Música Les Folies actuarà en la plaça Major. Una demostració de drons en el pavelló vell i la visita guiada nocturna, a càrrec de Mònica Segura, seran les activitats del dimecres. I el dijous, el ioga arribarà a l’entorn de Sant Josep. Si parlem ja del divendres, acabarà l’escola d’estiu i a la nit tornarà a haver-hi sopar de tapes.

Quant al cap de setmana del 13 i 14 d’agost, el dissabte es presentarà i inaugurarà la mostra d’indumentària tradicional que es podrà visitar en el carrer Petra Palos número 8. I el diumenge se celebrarà el sopar de la fam en el pavelló vell.

Ja en la setmana del 15, el dia de la Mare de Déu d’Agost a les 20 hores la màgia familiar de David Valencia omplirà la plaça Major. Després, s’iniciarà una nova marxa nocturna de BTT. El dimarts 16 hi haurà taller de dansa del ventre i a les 22:45 hores es projectarà en la placeta de Sant Miquel el programa ‘Cosins germans’ sobre les festes de Sant Antoni de parla en valencià que va emetre Tv3. Un taller de cuina mexicana, amb Mar Pardo, serà l’opció per al dimecres 17. I l’endemà la mecànica de la bicicleta serà la proposta de Dani Quitarte per a un altre taller. A la nit tindrà lloc una caminada nocturna i, en tornar, es recompensarà als participants amb prima i xocolata. El divendres 19, abans del sopar de tapes, els joves podran escalar en el rocòdrom i realitzar activitats de corda.

El dissabte i diumenge continuaran les activitats. El 20 d’agost a les 16 hores l’ajuntament acollirà el curs de consumidors reconeguts com a experts (CRE) sobre coets. I a la nit la protagonista serà, a les 23 hores, la música jazz de la mà de Yei Yi & Co. L’actuació a la vesprada de Circus Show per als xiquets en la plaça Major i una nova eixida nocturna de BTT seran les opcions del diumenge.

Quant als quatre dies previs a l’inici de les festes patronals, el dilluns 22 s’ha programat l’excursió a Ulldecona, amb eixida a les 08:30 hores. I el dimarts 23 continuarà a la vesprada el taller de dansa del ventre. A la nit el grup Gani Mirzo Band oferirà una barreja de música kurda oriental, flamenc i jazz en l’ajuntament. El dimecres 24 Castelló Beer Factory ha previst un tast de cervesa en el pavelló vell. I el dijous 25 acabarà la programació cultural prèvia a les festes amb la caminada “Ruta pels arbres dels rius”, a càrrec d’Ismael Carbó.

D’altra banda, des de dilluns passat està en marxa el concurs per posar nom als gegants. Es pot participar utilitzant l’etiqueta (hashtag) #concursfotoforcall. El dimarts i dimecres ja van tenir lloc algunes activitats. I és que Ángeles Guarch va impartir un taller de Decoupage. A més, els xiquets van gaudir de l’excursió a Cinctorres d’ahir dijous.